Hej, radio Alpine cda 9853r brak dźwięku. Radio słabo wysuwało CD, rozebrałem front i przetarłem mechanizm, po złożeniu radio nie ma dźwięku. Może radio włączyło jakiś tryb mute? Taśmę od panela sprawdziłem, kostka ISO siedzi dobrze, nie wiem, co mogło być przyczyną. Znalazłem jeszcze rozerwane łącze/kostkę/bez przewodów leżące w środku radia po wyrwanej na siłę wtyczce. Raczej nie mogła zrobić zwarcia na płycie głównej, bo radio grało z nią w środku wcześniej.
Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam.
AI: Czy radio wyświetla jakieś komunikaty o błędach lub wskaźniki, które mogą sugerować, że jest w trybie wyciszenia lub ma inny problem? Nie, wszystko normalnie.
AI: Czy możesz opisać, gdzie dokładnie znajduje się rozerwane łącze i jakie mogło mieć funkcje? Czy jest możliwe, że jest związane z problemem braku dźwięku? Informacyjne.
Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam.
AI: Czy radio wyświetla jakieś komunikaty o błędach lub wskaźniki, które mogą sugerować, że jest w trybie wyciszenia lub ma inny problem? Nie, wszystko normalnie.
AI: Czy możesz opisać, gdzie dokładnie znajduje się rozerwane łącze i jakie mogło mieć funkcje? Czy jest możliwe, że jest związane z problemem braku dźwięku? Informacyjne.