logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Radio Alpine CDA-9853R - brak dźwięku po czyszczeniu mechanizmu CD

dolo73 19 Lis 2024 22:04 282 2
REKLAMA
  • #1 21310410
    dolo73
    Poziom 2  
    Hej, radio Alpine cda 9853r brak dźwięku. Radio słabo wysuwało CD, rozebrałem front i przetarłem mechanizm, po złożeniu radio nie ma dźwięku. Może radio włączyło jakiś tryb mute? Taśmę od panela sprawdziłem, kostka ISO siedzi dobrze, nie wiem, co mogło być przyczyną. Znalazłem jeszcze rozerwane łącze/kostkę/bez przewodów leżące w środku radia po wyrwanej na siłę wtyczce. Raczej nie mogła zrobić zwarcia na płycie głównej, bo radio grało z nią w środku wcześniej.

Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam.

AI: Czy radio wyświetla jakieś komunikaty o błędach lub wskaźniki, które mogą sugerować, że jest w trybie wyciszenia lub ma inny problem? Nie, wszystko normalnie.
    AI: Czy możesz opisać, gdzie dokładnie znajduje się rozerwane łącze i jakie mogło mieć funkcje? Czy jest możliwe, że jest związane z problemem braku dźwięku? Informacyjne.
    Załączniki:
    • Radio Alpine CDA-9853R - brak dźwięku po czyszczeniu mechanizmu CD IMG_4010.jpg (1.12 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21310436
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    dolo73 napisał:
    Znalazłem jeszcze rozerwane łącze/kostkę/ bez przewodów leżące w środku radia po wyrwanej na siłę wtyczce. Raczej nie mogła zrobić zwarcia na płycie głównej bo radio grało z nią w środku wcześniej.

Pokaż to.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21332740
    dolo73
    Poziom 2  
    Temat rozwiązany, radio gra
    Forumowicze podpowiedzieli aby pomierzyć napięcie na końcówkach i tak zrobiłem
    Po tej operacji wszystko wróciło do normy
    Możliwe, że odpięcie wszystkich głośników jakoś wpłynęło na brak dźwięku
    Nie wiem
    Dziękuję wszystkim
    Pozdr
REKLAMA