logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Przeróbka - unifon Proel PC-512 otwieranie zdalne EspHome lub pilot

abandurski 27 Lis 2024 20:51 498 7
REKLAMA
  • #1 21322828
    abandurski
    Poziom 10  
    Cześć,

Chętnie zlecę przeróbkę unifonu PC-512 według instrukcji https://ediycraft.blogspot.com/2020/06/smart-domofon.html?m=1 lub alternatywnie na otwieranie z pilota (6 piętro). Centrala - jeśli ma znaczenie - to kdc1803 lub 1805.
    Brak umiejętności manualnych...

Warszawa.
  • REKLAMA
  • #2 21322835
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21323266
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3490
    abandurski napisał:
    Cześć,
    Chętnie zlecę przeróbkę unifonu PC-512 według instrukcji https://ediycraft.blogspot.com/2020/06/smart-domofon.html?m=1 lub alternatywnie na otwieranie z pilota (6 piętro).
    Dlaczego pilotem ?
    Aparat może otwierać bez pilota.

Mogę ci to zrobić "na pilota".
    Jeżeli sam chcesz podejmować decyzje, czy w danym momencie otwierać.
    Ale to droga opcja.
  • REKLAMA
  • #4 21323469
    abandurski
    Poziom 10  
    Cześć Cyrus2,

Właśnie sobie to samo uświadomiłem - pilot nie rozwiąże tematu dostępu do lokalu bez posiadania klucza. Mam lokal który chciałem wynajmować krótkoterminowo bez montażu jakichś skrzynek, lecz elektronicznie - zamek szyfrowy + dostęp do klatki przez aplikację. Integrację jestem w stanie sobie sam ogarnąć, ale elektronikę pamiętam tylko ze studiów :)
    Więc opcja pilota w tej sytuacji odpada.
  • #5 21323540
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    abandurski napisał:
    Właśnie sobie to samo uświadomiłem - pilot nie rozwiąże tematu dostępu do lokalu bez posiadania klucza

U siebie zastosowałem 1 kanałowe urządzenie które jest wpięte w moduł słuchawki. Otwieram z domu za pomocą małego pilota nie wstając z fotela..
  • #6 21323561
    CYRUS2
    Poziom 43  
    abandurski napisał:
    Mam lokal który chciałem wynajmować krótkoterminowo bez montażu jakichś skrzynek, lecz elektronicznie -
    dostęp do klatki przez aplikację.
    Aplikacja przekaźnika nie uruchomii.
    Dzwonisz do lokalu domofonem - przycisk w aparacie naciska przekaźnik sterowany przez aplikację.
    Problem rozwiązany. To można kupić.
  • REKLAMA
  • #7 21323574
    abandurski
    Poziom 10  
    Algorytm działania będzie taki:
    1) osoba dzwoni domofonem
    2) trigger odebrania jest po wykryciu dzwonka z diody led (ograniczenie domofonu, dzwonek najpierw musi być "odebrany")
    3) przekaźnik zwiera styki odpowiedzialne za otwarcie elektrozaczepu.

Kilka osób już to przetestowało, działa :)
  • #8 21323625
    CYRUS2
    Poziom 43  
    abandurski napisał:
    Algorytm działania będzie taki:
    ...........
    Kilka osób już to przetestowało, działa
    abandurski napisał:
    Kilka osób już to przetestowało, działa :)
    Może znajdziesz chętnego na przyjęcie zlecenia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zleca przeróbkę unifonu Proel PC-512, aby umożliwić zdalne otwieranie drzwi, korzystając z instrukcji dostępnej na blogu lub alternatywnie z pilota. W odpowiedziach poruszono kwestie związane z otwieraniem bez pilota, sugerując zastosowanie przekaźnika, który aktywuje elektrozaczep po naciśnięciu przycisku domofonu. Użytkownik zauważył, że pilot nie rozwiązuje problemu dostępu bez klucza, preferując rozwiązanie z zamkiem szyfrowym i aplikacją. Wskazano również na możliwość integracji z istniejącym systemem domofonowym.
REKLAMA