logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC - brak reakcji radioodbiornika przy programowaniu

pawelkokoszewski 29 Lis 2024 20:16 405 5
REKLAMA
  • #1 21325636
    pawelkokoszewski
    Poziom 2  
    Witam, mam problem. Przejrzałem już kilka postów związanych z programowaniem pilotów do napędu FAAC, jednak nie znalazłem interesującej mnie rzeczy. Miałem problem z jednym pilotem, najpierw przestał otwierać bramę garażową, a po kilku tygodniach bramę wjazdową, oba napędy FAAC. Po resecie pilotów nie mogę ich ponownie zaprogramować. Przycisk do programowania w radioodbiorniku po wciśnięciu nie mruga, tylko od razu gaśnie. Pilot nie programuje się.
    AI: Jaki jest dokładny model pilotów i radioodbiornika FAAC, z którymi masz problem?
    3RP2868SLH pilot dwukanałowy FAAC
    AI: Czy próbowałeś innych kroków rozwiązywania problemów oprócz resetowania pilotów? Jeśli tak, to jakie?
    Nie próbowałem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21330854
    pawelkokoszewski
    Poziom 2  
    Zbliżenie na płytkę drukowaną z wyświetlaczem LED i różnymi elementami elektronicznymi. Płytka drukowana z komponentami elektronicznymi, trzymana w dłoni.
  • REKLAMA
  • #5 21331128
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    To standardowy Faacowski SLH. Ostatnio coś często zdarza się tym pilotom, że pada albo jeden kanał albo cały pilot.
    A może jednak odbiornik. Dopisywałeś kiedyś te piloty do odbiornika i się udało czy to twoja pierwsza próba?
  • #6 21331726
    pawelkokoszewski
    Poziom 2  
    Nie, nie odpisywałem nigdy wcześniej. Padł mi jeden pilot dwukanałowy od napędu FAAC do bramy wjazdowej i następnie do bramy garażowej. Teraz zresetowałem odbiornik przy bramie i nie idzie dodać żadnego pilota. Lampka przy odbiorniku od razu gaśnie, gdy tylko puszczę, każdy z pilotów też zero reakcji.
REKLAMA