Dobry wieczór.
Ehhh, to był naprawdę czarny piątek.
Przepraszam na samym początku za głupie pytania lub niewiedzę.
Kupiłem od pana Chińczyka dysk i chciałem go sformatować, a zamiast tego sformatowałem partycję dysku z danymi, gdzie miałem projekty klientów, programy, dokumenty itd...
Dysk jest SSD,
ale to nie koniec. Miałem jakąś kopię plików na innym dysku zewnętrznym. W prawdzie stara, ale była jakaś podstawa i tu dalsza część dramatu.
Pobrałem program DMDE. Zrobiłem skanowanie tej partycji usuniętej (SSD), ale nic nie znajdowało, albo ja nie umiałem tego zrobić i tu zaznaczam chyba... Bo już teraz z nerwów nie pamiętam. Zrobiłem blokuj woluminy (nie jestem pewien), zapytało mnie, gdzie wskazałem, że na tej kieszeni. Pokazało 8 h, więc poszedłem spać. Rano wstałem i łzy w oczach, kieszeń zamiast 1 TB pokazuje 273 GB, tyle co ta partycja usunięta w laptopie i nie ma żadnych plików.
Czy ktoś mi może pomóc to odkręcić z tym zewnętrznym dyskiem, bo raczej z tą partycją na SSD to już amen, tak czytałem (ale ja za głupi jestem).
Dołączam, co teraz mi pokazuje program.
Wszelka pomoc, rady mile widziane.
Przepraszam, jak nie tu lub złamałem regulamin.
Robert
AI: Jaki jest model i marka dysku SSD oraz zewnętrznego dysku, z którymi masz problem?
SSDPR-CX400-512-SBFM i zewnętrzny WDC_WD10S21X-24R1BT0-SSH0.
AI: Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz na swoim komputerze?
Windows 10.
Ehhh, to był naprawdę czarny piątek.
Przepraszam na samym początku za głupie pytania lub niewiedzę.
Kupiłem od pana Chińczyka dysk i chciałem go sformatować, a zamiast tego sformatowałem partycję dysku z danymi, gdzie miałem projekty klientów, programy, dokumenty itd...
Dysk jest SSD,
Pobrałem program DMDE. Zrobiłem skanowanie tej partycji usuniętej (SSD), ale nic nie znajdowało, albo ja nie umiałem tego zrobić i tu zaznaczam chyba... Bo już teraz z nerwów nie pamiętam. Zrobiłem blokuj woluminy (nie jestem pewien), zapytało mnie, gdzie wskazałem, że na tej kieszeni. Pokazało 8 h, więc poszedłem spać. Rano wstałem i łzy w oczach, kieszeń zamiast 1 TB pokazuje 273 GB, tyle co ta partycja usunięta w laptopie i nie ma żadnych plików.
Czy ktoś mi może pomóc to odkręcić z tym zewnętrznym dyskiem, bo raczej z tą partycją na SSD to już amen, tak czytałem (ale ja za głupi jestem).
Dołączam, co teraz mi pokazuje program.
Wszelka pomoc, rady mile widziane.
Przepraszam, jak nie tu lub złamałem regulamin.
Robert
AI: Jaki jest model i marka dysku SSD oraz zewnętrznego dysku, z którymi masz problem?
SSDPR-CX400-512-SBFM i zewnętrzny WDC_WD10S21X-24R1BT0-SSH0.
AI: Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz na swoim komputerze?
Windows 10.