logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego?

acer2244 01 Gru 2024 17:43 2034 5
REKLAMA
  • #1 21328003
    acer2244
    Poziom 11  
    Ocena: 63
    Witam mam pytanie zakupiłem nowy pilot do otwierania bramy Mam również stary nie chciałbym skopiować z niego sygnał w załączniku przesyłam zdjęcia nowego pilota i sterownik który jest na bramie czy w ogóle da radę to zrobić. Piloty są takie same z tej samej firmy do pilota jest dołączona instrukcja obsługi postępowałem według niej ale niestety nic nie idzie może ktoś podpowie.
    Załączniki:
    • Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego? 20241201_133341.jpg (943.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego? 20241201_133344.jpg (1.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego? 20241201_133346.jpg (1.17 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego? 20241201_133520.jpg (884.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zaprogramować nowy pilot do bramy bez kopiowania sygnału ze starego? 20241201_134015.jpg (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21328039
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1679
    Ściągnąć instrukcje do zaprogramowania sterownika eLR4000q i postępować zgodnie z procedurą dodawania nowego pilota do sterownika.

https://sklep.peiter.pl/pl/p/file/6ecb0ea0726.../eLR4000QH_-_StandardProgramowanie_-PRINT.pdf

https://sklep.peiter.pl/pl/p/file/4a987344d2e...7d/eLR4000QH_-_Instrukcja_Obslugi_Irev1.1.pdf

https://www.eldrim.pl/media/instrukcje/elr4000/eLR4000Q(H)_-_StandardProgramowanie_-PRINT.pdf

Jak nie idzie to dokładnie przeczytać punkt po punkcie i ustalić w czym może być problem.
    Być może coś jest źle wykonywane. Być może pamięć pilotów przepełniona. A być może administrator ma tylko kod niezbędny do zaprogramowania nowych pilotów.
  • REKLAMA
  • #3 21328041
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 372
    acer2244 napisał:
    ale niestety nic nie idzie może ktoś podpowie.

Niestety z takiego opisu problemu nie da rady ci pomóc, napisz co robisz to wtedy pomyślimy co robisz nie tak.
  • REKLAMA
  • #4 21328057
    acer2244
    Poziom 11  
    Zakupiłem po prostu nowy pilot taki sam jak oryginalny i próbowałem skopiować ze starego pilota wg takiej instrukcji :
    INSTRUKCJA SKRÓCONA PROGRAMOWANIA:

Programowanie pilota do sterownika serii el7 i el13

Naciskamy przycisk UCZ na sterowniku i trzymamy tak długo aż LED zaświeci się a następnie zgaśnie, wtedy puszczamy przycisk. Od tego momentu mamy około 10 s. aby nacisnąć krótko wybrany przycisk na pilocie (ten, który chcemy, aby został zaprogramowany). LED mruga 3 razy - pilot został zapamiętany (mruga 2 razy - pamięć sterownika pełna).

Jeżeli chcemy zaprogramować następny pilot mamy kolejne 10 s. (Tak do zapełnienia pamięci lub wyczerpania pilotów)

Jeżeli zakończyliśmy programowanie czekamy 10 s. LED mruga 1 raz - Programowanie zakończone.

UWAGA: w sterowniku el7 przy włączonej funkcji furtki klawisze A i B oraz C i D są na sztywno połączone w pary:

A brama, B furtka lub C brama, D furtka.

Programowanie ZDALNE pilota do sterownika serii el7 i el13 (także el3V5) !!! Nie działa na sterownikach sprzed 2013 roku !!!

Aby zaprogramować pilot zdalnie musimy dysponować zaprogramowanym już wcześniej 4 przyciskowym pilotem. Brama musi być w pełni otwarta. Na zaprogramowanym i działającym pilocie naciskamy jednocześnie przyciski C i D i trzymamy przez około 5 sec. aż lampa sygnalizacyjna zaświeci się. Puszczamy klawisze. Od tego momentu mamy około 5 sec. na krótkie naciśnięcie wybranego klawisza na NOWYM pilocie. Jeżeli lampa zamruga 3 razy pilot zostaje prawidłowo zaprogramowany (2 - razy - pamięć pełna, 1 raz - koniec programowania, pilot NIE został zaprogramowany).

Programowanie pilota do sterownika el3V5

Otwieramy obudowę sterownika. LED świeci. Naciskamy krótko przycisk na sterowniku. LED gaśnie.

Od tego momentu mamy około 10 s. aby nacisnąć krótko wybrany przycisk na pilocie (ten, który chcemy aby został zaprogramowany).

LED zaświeca i sterownik wraca do normalnej pracy - pilot został zapamiętany.
    Niestety nie otwierałem sterownika bramy gdyż mamy tutaj wspólnotę i trochę słabo jak będę otwierał sterownik robiłem tylko kopiowanie pilota
  • REKLAMA
  • #5 21328259
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1679
    Bez rozkręcania odbiornika to tak słabo, bo skąd wiadomo co w danej chwili wyświetla sterownik i w jakim jest trybie.
  • #6 21328272
    acer2244
    Poziom 11  
    Tak myślałem trochę kiepsko z otwieraniem sterownika sa kamery zaraz się przyczepia myślę że zaprogramowanie ze sterownika by pomogło ale to nie przejdzie. Dzieki wszystkim za pomoc
REKLAMA