logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy da się dorobić pilot do bramy ??

Kursky 03 Wrz 2008 00:05 80166 13
REKLAMA
  • #1 5501321
    Kursky
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Witam !!
    Kolega poprosił mnie o napisanie tego postu. Otrzymał on od administratora tylko jeden pilot do bramy, gdyż ma tylko jedno miejsce na parkingu, a chciałby dać jeden pilot swojej żonie bo po prostu mijają się w tygodniu z pracą. Niestety nie ma możliwości otrzymania od administratora drugiego pilota. Czy jest jakaś możliwość skopiowania tego pilota?? Zamieszczam zdjęcia zewnętrzne pilota (jak będzie potrzeba zamieszczę zdjęcia wewnętrzne). Pozdrawiam i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5501415
    ŁukaszEK_ZENER
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam!!

Skopiowanie tego pilota bedzie raczej trudne mozna natomiast zakupic drugi pilot. Zobacz sobie na allegro.pl wpisujac w wyszukiwarce "CAME". Sa i na pewno beda dzialaly musi byc tylko ten sam typ i czestotliwosc

Pozdrawiam LukaszEK_ZENER
  • #3 5502482
    Kursky
    Poziom 15  
    Właśnie żle się wysłowiłem... Chodziło mi o zastosowanie jakiegoś innego ale na to nie wpadłem żeby sprawdzić czy są po prostu w sprzedaży takie piloty.
  • REKLAMA
  • #4 5502544
    ŁukaszEK_ZENER
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Swoja droga administrator powinien dac jeszcze jeden pilot. Przeważnie dostaje sie dwa, bo zawsze mozesz jeden zgubic, albo cos, tak samo jest z kluczami chociazby do klatki schodowej, ale nie otym mialo byc. Ja kiedys dokupowalem pilot do bramy, firma, typ i czestotliwosc sie musialy zgadzac i brama dzialala bez problemu.

Pozdrawiam LukaszEK_ZENER
  • #5 5502810
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 320
    Administrator z całą pewnością posiada zapasowe piloty... W cenie zaporowej oczywiście.
    W/g. opisu na aukcjach są to piloty samoprogramujące, więc nie będzie problemu.
  • REKLAMA
  • #6 5503948
    Kursky
    Poziom 15  
    Najprostsze rozwiązanie kupić i sprawdzić :)
  • REKLAMA
  • #7 5510760
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 320
    Nie wiem, czy w środku siedzą dipswitch'e, więc ciężko stwierdzić, czy uda się do współpracy namówić innego pilota. Ale z doświadczenia wiem, że co firma, to inne patenty - nie ma co kombinować. Minęły czasy, kiedy większość ustrojstwa była wzajemnie kompatybilna.
  • #8 5510785
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 654
    Witam.

Kurski jak możesz to otwórz pilota i pokaż środek. Dopiero wtedy bedzie wiadomo czy możesz wpisać drugiego.

Administrator wpisuje do bazy danych wszystkie działające w sieci piloty, więc prawdopodobnie nie będziesz miał możliwości wykorzystania Nowego pilota.

Pozdrawiam.
  • #9 5519644
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7710
    Witam

Te piloty są programowane o ile jest to seria bodajże TOP 432N. W moich okolicach kosztuje ok. 80 zł. Nie programuje się ich DIP-switchami. Tylko radiowo. Potrzebny będzie drugi sprawny pilot , na dosłownie trzy sekundy. W środku jest procek i coś al'a odbiornik superreakcyjny. Mam w firmie ok.120 szt. takich pilotów i z wyjątkiem dwóch fabrycznych resztę programowałem( każdy pracownik ma swojego pilota). Sprawdź dokładnie jaki to model.

Pozdrawiam
    Arturavs

PS. Obejrzałem zdjęcie .Ten jest programowany.
    Kod jest stały.

PS2. SP5ANJ => administrator nic nie wpisuje do bazy. Parę takich "bramek" postawiłem to wiem . Spokojnie można kupić nowego
    i go zaprogramować. U mnie jak ktoś zgubi to ,sam dokupuje a ja programuję.Ilość może być dowolna.Nawet na opakowaniu jest instrukcja
    programowania.
  • #10 5572007
    peses
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie!

Mam także prośbę związaną z pilotem do bramy. Chciałbym sobie takiego dorobić, ale jestem bardzo ciemny w tym temacie.

Wiem, że pilot jest firmy FAAC i wygląda tak:

Teraz pytanie. Jeżeli zaprogramuję sobie go, żeby otwierał bramę, to czy jednocześnie nie spowoduje to, że reszta pilotów nie otworzy tej bramy?

Proszę bardzo o pomoc.

Pozdrawiam
  • #11 5656333
    spawacz.tomi
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Reszta pilotów bdzie diałać dopuki nie usuniesz ich z pamięci odbiornika.
  • #12 5699177
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Witam !!
    Czytam że temat jest więc i ja mam problem z pilotem do bramy.
    Kolega poprosił mnie o "dorobienie" paru , lecz problem w tym , że nic nie jest napisane ani na urządzeniu radiowym przy bramie , ani na pilocie jakiej firmy zastosowano sterowanie.
    Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji .
    Pilot wygląda tak :

• #14 5703718
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    dziękuje bardzo juz robie zakupy.

Podsumowanie tematu

✨ Poruszono kwestię dorobienia dodatkowego pilota do bramy, gdy administrator wydał tylko jeden egzemplarz. Skopiowanie istniejącego pilota jest trudne, zwłaszcza gdy urządzenie wykorzystuje kodowanie radiowe lub dynamiczne, a nie klasyczne przełączniki DIP. Wiele pilotów, takich jak seria TOP 432N, programuje się radiowo, wymagając obecności drugiego sprawnego pilota do synchronizacji. Administratorzy często posiadają zapasowe piloty, ale ich cena jest wysoka, a dostępność ograniczona. W przypadku pilotów samoprogramujących, można dokupić nowy egzemplarz tego samego typu i częstotliwości, a następnie go zaprogramować bez konieczności usuwania istniejących pilotów z pamięci odbiornika. Przykłady marek i modeli to CAME, FAAC oraz pilot 2k433 z kodem dynamicznym. Warto otworzyć pilota, by sprawdzić jego wnętrze i sposób kodowania, co ułatwi dobranie kompatybilnego urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA