Witam szanownych użytkowników
Mam taki problem, mianowicie, mam piec Termet Onnline Duo 25 kW, totalnie przewymiarowany, czyli 25 kW na 60 m² mieszkania. Taki kocioł zamontował instalator, mnie nie było w tym czasie w PL i żona musiała to jakoś ogarnąć, bo poprzedni piec się rozleciał po prostu zwyczajnie. Ja też się nie znam aż tak, (bo z instrukcji niewiele wynika, jeśli chodzi o te parametry P), ale co nieco już poczytałem i tutaj na forum też, więc tak mi wychodzi. Moja prośba/pytanie: Jak wejść w tzw. menu serwisowe w tym konkretnym kotle Onnline Duo 25, oraz jakie to parametry/numery "P" odpowiadają za zwiększenie/zmniejszenie mocy max. i mocy min. w nim, bo piec hula jak chce, czyli taktuje na maxa w lewo i prawo co 3 minuty itd. Tutaj przeczytałem, jak ktoś, że jest na to sposób, aby zmniejszyć moc max. i zwiększyć min., żeby palił się jednostajnie i w miarę możliwą najniższą temp. czy np. 44, tak żeby i ten kondensat też miał jakiś sens w tej konstelacji, jak na nasze potrzeby.
Dzięki z góry za ewentualną pomoc. Pozdrawiam
AI: Czy możesz podać obecne ustawienia mocy maksymalnej i minimalnej w Twoim piecu?
nie znam
AI: Czy piec wyświetla jakieś kody błędów lub komunikaty, które mogłyby pomóc w diagnozie problemu?
nie
Dzięki z góry za ewentualną pomoc. Pozdrawiam
AI: Czy możesz podać obecne ustawienia mocy maksymalnej i minimalnej w Twoim piecu?
nie znam
AI: Czy piec wyświetla jakieś kody błędów lub komunikaty, które mogłyby pomóc w diagnozie problemu?
nie