logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny pasek rangi na forum Elektroda.

klm787 21 Gru 2024 21:31 852 13
REKLAMA
  • #1 21357944
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 935
    Czasami czytając już archiwalne tematy zauważyłem, że niektórzy forumowicze posiadają czarny pasek rangi z napisem,
    "Spoczywaj w pokoju"
    Jasne, wiadomo o co chodzi.
    Ale.
    Ale jak to zrobić, aby po naszym, waszym w przyszłości odejściu z tego świata społeczność forum Elektroda wiedziała, że ciebie, mnie już w sensie fizycznym już na tym forum nie ma?

No bo wiadomo, że tego nikt nie przewidzi do przodu.
    Nie przewidzi do przodu, a jednak co poniektórzy taki czarny pasek posiadają.

I choć, że się jeszcze (mam taką nadzieję) tam nie wybieram, to nurtuje mnie czasami zapytanie jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21357994
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1175
    Poproś kogoś, by dał znać administracji forum, że już cię nie ma.
    .
  • REKLAMA
  • #4 21357998
    klm787
    Poziom 37  
    No, ale niektórzy działają, piszą tutaj (na przykład ja) bez informowania bliskich czym zajmują się w sieci.

Dodano po 21 [minuty]:

Pisząc ten temat miałem na myśli nie tylko siebie.
    Ale wszystkich użytkowników forum.
    Bo wiadomo, nikt nie jest długowieczny.
    Każdy z nas kiedyś tam odejdzie z tego świata.
  • #5 21358274
    Kiermasz
    Poziom 23  
    Ocena: 188
    Wydaje mi się, że programik w stylu deadman z listą mailingową, postawiony np. na routerze (czymkolwiek co ma stale sieć i działa 24/7), zrobił by robotę.
    Telefon w sumie też może być.

Działanie miało by polegać na konieczności wciśnięcia przycisku co np. miesiąc, rok, dwa. W przeciwnym wypadku predefiniowana wiadomość by była rozesłana automatycznie.

No i idę o zakład, że w końcu się zwyczajnie zapomni wcisnąć ten przycisk lub losowy przypadek spowoduje niemożność wciśnięcia przycisku i zresetowania timera. :)
  • REKLAMA
  • #6 21358282
    mgim
    Ocena: 640
    Kiermasz napisał:
    ..... na konieczności wciśnięcia przycisku co np. miesiąc, rok, dwa. W przeciwnym wypadku predefiniowana wiadomość by była rozesłana automatycznie.....

To mnie uśmierciłoby już co najmniej sześć razy. Taką miałem pracę, że był moment, iż dwanaście lat (chyba) nie logowałem się na Elektrodę, a potem chyba jeszcze cztery razy po co najmniej roku. Taka praca.
    Jeszcze żyję.

Dodano po 3 [minuty]:

Jak masz telefon, że za pół godziny wyjeżdżasz (mówiono, że na kilka dni - a zrobiło się kilka lat (ale się opłaciło). Ciągła praca w zagranicznej Firmie - później dano mi obywatelstwo - inna emerytura, a o to chodziło - to tylko masz czas zebrać potrzebne rzeczy. GPS w samochodzie - więc zaraz by było - dlaczego nie jedziesz.

Dodano po 27 [minuty]:

A i tak GULSON (dzięki) - przywracał mnie do życia (na ELEKTRODZIE). :-)
  • #7 21358443
    Madrik
    Ocena: 1175
    Niedługo wdrożymy projekt NecroElectro.

AI przeanalizuje wszystkie posty zainteresowanego i będzie w jego imieniu publikować wpisy co tydzień.
    Już można składać zapisy i wpłacać zaliczki. 20 zł za miesiąc życia po życiu.

Wyobraźcie sobie... Odeszłe trolle zakładające co tydzień nowe tematy. Forumowi żartownisie dalej rzucający kąśliwymi żartami. Ojcowie Elektrody dzielący się dobrymi radami z przed lat. Przemądrzali teoretycy, kłócący się o znaczenie przecinka w nowych przepisach, nic niewiedzący pytający ponownie po co puszka ma ten "dyngs" na wieczku... Ach ten ruch... I co najlepsze... Necro-moderatorzy, pośmiertnie monitorujący to wszystko. Nas już nie będzie, a Elektroda żyje dalej... Trzeba będzie jakiś fundusz ustanowić. Może program oszczędzania z co miesięcznymi wpłatami. Dla użytkowników premium, większa częstotliwość wpisów pośmiertnych.
    A dla VIP-ów, 2 posty dziennie...

Myślicie, że warto by płacić subskrypcję po 50 zł miesięcznie? A po wyczerpaniu stanu konta, Bot publikuje piękne epitafium, napisane specjalnie przez Nikosia D. Jak to delikwent odszedł na zawsze, ale pozostanie w naszej pamięci...
    :D :D :D
  • #8 21358646
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 21358940
    klm787
    Poziom 37  
    A nie można by tak jeszcze zrobić, aby dezaktywować te przyciski zaznaczone żółtą strzałką?
    Profil użytkownika na forum elektroda.pl z widocznym przyciskiem Prywatna Wiadomość oznaczonym żółtą strzałką.
    Bo po wejściu na profil.
    Przyciski są aktywne, działają.
    Nie dałoby się tego, tak z szacunku tego wyłączyć?
  • #10 21359020
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6018
    Dzięki, oczywiście można to zrobić. Dopiszę do realizacji, jak coś będzie robione przy zmianie podglądu profilu.
  • #11 21359132
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    Madrik napisał:
    I co najlepsze... Necro-moderatorzy, pośmiertnie monitorujący to wszystko.

Broń Boże, jak myślę o skomputeryzowaniu niektórych tutejszych dawnych asów (jeden, którego mam na myśli, chyba żyje, ale dostał bana na pisanie) to mnie ciary przechodzą. :D
  • #12 21362684
    sortes
    Poziom 13  
    Ocena: 73
    Może to obiecanki pisane na wodzie, ale pośmiertne posty, tu na elektrodzie, pisane przez umarłych, to pomysł szalony! Chociaż, gdyby tak wzmocnić niektóre neurony, zasilić by je mogła fotowoltaika... Wycisnąć by się dało coś i z nieboszczyka!
    Jakiś artykuł o tym, co w zaświatach słychać? Czy w mglistej atmosferze daje się oddychać? Jak z diod programowalnych dyskotekę zrobić i rodzinny grobowiec cudownie ozdobić?
    Uważam, że to pomysł wart zastanowienia, szalony nieco, jednak nasz świat wciąż się zmienia, już teraz możesz myśleć, że to jakieś czary, gdy spotkasz w Internecie zmarłych Avatary. Mają już wiele funkcji, więc jednej dodanie... Umożliwi zza grobu także i pisanie.
  • #13 21366119
    klm787
    Poziom 37  
    A niebieskie paski?
    Nie zauważyłem nic w regulaminie na ten temat?
    Jak, i kiedy komu są przydzielane?

Bo z tego co widzę to faktycznie.
    Są to użytkownicy którzy to dołączyli do forum w początkach jego istnienia.

Ale domyślam się, że jakieś kryteria istnieją.
    Tak, czy nie?
  • #14 21366159
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Na forum Elektroda poruszono temat czarnego paska rangi "Spoczywaj w pokoju", który informuje społeczność o śmierci użytkownika. Użytkownicy sugerują różne metody, aby poinformować administrację forum o odejściu, w tym prośbę do bliskich o kontakt z administracją. Pojawiły się również pomysły na automatyczne systemy, takie jak programy działające na routerach, które wysyłałyby powiadomienia po określonym czasie braku aktywności. Inne propozycje obejmowały możliwość publikacji postów przez AI w imieniu zmarłych użytkowników, co wywołało mieszane reakcje. Dyskusja dotyczyła również przydzielania niebieskich pasków rangi dla zasłużonych użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA