logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Elektrozamek 12 V z wideodomofonem 5Tech Virgo One Plus - trudności w otwieraniu

nccom255games 24 Gru 2024 08:44 579 6
REKLAMA
  • #1 21360829
    nccom255games
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam, mam problem z elektrozamkiem 12 V. Strasznie ciężko się otwiera, zasilany z wideodomofonu 5Tech Virgo one plus. Co zrobić?
    AI: Czy mógłbyś opisać, jakie dokładnie objawy występują, gdy elektrozamek się nie otwiera? Czy jest opóźnienie, czy może otwiera się tylko częściowo?
    Elektrozamek bardzo ciężko się otwiera.
    AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków w celu rozwiązania problemu? Jeśli tak, to jakie to były kroki?
    Niczego nie próbowałem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21360843
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2089
    nccom255games napisał:
    Niczego nie próbowałem.

I oczekujesz, że coś wymyślimy?
    Sprawdź zasilanie tego zamka (jakie jest napięcia podczas otwierania).
    Sprawdź mechanicznie jego funkcjonowanie, czy nie zacina się.
  • REKLAMA
  • #3 21360854
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3469
    nccom255games napisał:
    Elektrozamek bardzo ciężko się otwiera.
    Domofon odblokowuje elektrozaczep.
    Czy przy otwartych drzwiach trudno jest palcem otworzyć zapadkę elektozaczepu?
    Bardzo możliwe, że przyczyna, to mechaniczna wada ustawienia "języka" zamka względem zapadki.
    To typowa wada drzwi.
    Za dużo "wystaje" język zamka.
  • REKLAMA
  • #4 21360886
    rokbok
    Poziom 39  
    Ocena: 995
    nccom255games napisał:
    Witam, mam problem z elektrozamkiem 12 V. Strasznie ciężko się otwiera.

No tak, wszystko i nic nie wiemy, pod określeniem ciężko się otwiera może być sporo, napisz co się pod tym kryje.
    Tymczasem sprawdź przy otwartej furtce, czy po podaniu zasilania można palcem bez zacięć odchylić zapadkę elektrozaczepu, czy język zamka furtki nie napiera zbyt mocno na zapadkę elektrozaczepu.
    O napięciu jakie dociera do elektrozaczepu pisał poprzednik, oczywiście też do sprawdzenia.
  • #5 21361401
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15455
    Jakimi przewodami dokładnie jest to podłączone, jak zasilone, jaka odległość?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 21363741
    nccom255games
    Poziom 11  
    Trzeba było po prostu posmarować smarem.
  • #7 21363742
    nccom255games
    Poziom 11  
    Posmarowałem zamek smarem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z elektrozamkiem 12 V, który jest zasilany z wideodomofonu 5Tech Virgo One Plus. Zamek otwiera się z trudnością, co może być spowodowane mechanicznymi wadami ustawienia "języka" zamka względem zapadki lub problemami z zasilaniem. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie napięcia zasilania, mechanizmu zamka oraz ewentualne smarowanie zamka, co może poprawić jego działanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA