logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda CRV 2007 2.2 - Silnik gaśnie, odpala tylko przy ręcznym pompowaniu paliwa

ewelinakolodzinska 24 Gru 2024 09:25 549 5
REKLAMA
  • #1 21360869
    ewelinakolodzinska
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z Hondą CRV. 2.2 rok 2007, silnik nagle zgasł. Odpala tylko przy ręcznym pompowaniu paliwa i zaraz, gdy tylko się przestanie, gaśnie. Wymieniłem filtr paliwa i nic. Podłączyłem paliwo z bańki zaraz przed ręczną pompką i nic. Przed pompką też nic. Sprawdziłem bezpieczniki, niby wszystko ok, chyba że o wszystkich nie wiem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
    AI: Czy sprawdzałeś działanie pompy paliwa lub czyściłeś przewody paliwowe?
    Przewody sprawdzone. A pompę jak sprawdzić?
    AI: Czy na desce rozdzielczej pojawiają się jakieś kontrolki ostrzegawcze lub kody błędów?
    Pojawią się żółta kontrolka silnika.
  • REKLAMA
  • #2 21360876
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6685
    Ale jakiej pomocy? Ktoś ma ci przyjechać naprawić to czy? Czy zaholować do warsztatu. Odpowiedź co się zepsuło jest w twoim poście, nie ciągnie pompa paliwa, czy raczej nie pcha, bo jest w zbiorniku,nie ma paliwa nie pali ma paliwo pali.
  • REKLAMA
  • #3 21360890
    User2039
    Poziom 22  
    Ocena: 92
    Pompa elektryczna w zbiorniku powinna pompować paliwa do komory silnika.
    Powinno być ją słychać przy przekręceniu kluczyka.
    zdejmij przewód paliwowy zasilający filtr paliwa i podłącz go do bańki i sprawdź czy się napełni po przekręceniu zapłonu lub po próbie uruchomienia silnika
  • REKLAMA
  • #4 21360923
    ewelinakolodzinska
    Poziom 2  
    Właśnie w tym rzecz, że nie ma pompy w zbiorniku paliwa, jest tam tylko pływak.
  • REKLAMA
  • #5 21360936
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6685
    Nie widziałem tam układu bez pompki no ale okej chyba do 2005 czy 6 roku tak było. W takim razie uszkodzona pompa wstępna i nie zasysa.
  • #6 21360999
    User2039
    Poziom 22  
    Ocena: 92
    Jak jest jakaś mała nieszczelność między zbiornikiem a pompą to też mogą być problemy z zassaniem paliwa ze zbiornika.
    Czy próba z kanistrem paliwa podłączonym bezpośrednio do pompy była wykonana w sposób staranny? Jeżeli tak, to raczej pozostaje pompa
REKLAMA