logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] YouTube nie działa na Firefoksie, ale działa na Edge

Nebilet 29 Gru 2024 18:39 1131 21
REKLAMA
  • #1 21367819
    Nebilet
    Poziom 3  
    Ocena: 221
    Witam serdecznie. Mam problemy z programem YouTube Po włączeniu programu jak wszędzie piszę "Najpierw coś wyszukaj" Więc wpisuję np. Muzyka i pojawiają się różne utworzy. Potem wpisuje paranormalne, bo lubię to od czasu do czasu oglądać No i piszę zaloguj się , to się loguję. Ukazują się różne kanały paranormalne. wybieram jeden z nich i włączam. Ale już się nie włączy bo pisze że "jesteś offline" ale jak to możliwe kiedy jestem cały czas połączony ? I wtedy nawet wylogować się nie mogę bo tylko "błyśnie" i znów pisze "połącz się z internetem" Proszę mi pomóc jeśli to możliwe bo nie wiem o co tu chodzi nic nie przestawiałem nic nie grzebałem. Jedno ale. Na Edge chodzi normalnie, na Firefoksie nie chce. Nieraz się uda ale muszę mieć szczęście.

Może napiszę dokładniej. Wpisuje MUZYKA pojawia się mnóstwo utworów potem wciskam PARANORMALNE i pisze zaloguj się loguje i wtedy albo zaskoczy albo ukazuje się czarny ekran odtwarzacza i koniec. Jak chcę się wylogować to już nie daje bo pisze "JESTEŚ OFFLINE. To tak najlepiej w skrócie, bo się ciut rozpisałem
  • REKLAMA
  • #2 21367871
    drunek
    Poziom 25  
    Ocena: 219
    A inne strony normalnie działają na Firefox?
    Spróbuj https://yewtu.be/ - to zamiennik YouTube który ma to samo, co oryginał, tylko inny frontend - strona bezpieczna. Zobacz, czy też pokazuje problemy z połączeniem.
  • Pomocny post
    #3 21367876
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Jaki system, jakie wersje przeglądarek?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21367881
    Nebilet
    Poziom 3  
    sosarek Mam Windows 10 i Firefox 13.0.3
  • Pomocny post
    #5 21367883
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Data i godzina właściwe w komputerze?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 21367886
    Nebilet
    Poziom 3  
    drunek Ten program który mi podsunąłeś działa i nawet nie trzeba się logować. Lecz na YouTube miałem posortowane subskrypcje kanałów tu tego nie ma. A logowanie się na tym "twoim" to nie wiem czy będzie możliwe bo muszę wpisywać ręcznie i nie wiem jak zapisać na stałe aby się nie logować ciągle
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21367888
    drunek
    Poziom 25  
    A nie wersja 133.0.3? Wersja 13.0 jest przestarzała od kilkunastu lat.
    Na Invidious nie zalogujesz się do YouTube, niestety. Ale bardziej chodziło mi o sprawdzenie czy problem dotyczy tylko YouTube, czy ogólnie filmów.
  • #8 21367890
    Nebilet
    Poziom 3  
    Oczywiście że data i godzina właściwe.

Nie . Jest napisane 133.0.3 ( 64 bity)

Program https://yewtu.be/ Nie odtwarza wszystkich plików. np. muzyki w ogóle. Tylko paranormalne i to też nie wszystkie.

Jest napisane że "Wersja 133.0.3 jest przestarzała od kilkunastu lat." Ale nie ma innej aktualizacji bo pisze że Firefox jest aktualny
  • #10 21367951
    Nebilet
    Poziom 3  
    Kolobos. Tam jest wersja 133.0.3 lecz boję się że ona podmieni mi moją a tu mam wszystko. Program do opłacania wszelkich mediów . program iPKO wszelkie programy takie jak Energa ; PGNiG , e Bok Poczta, i wiele innych. Jak te stracę nie będę mógł opłacać rachunków przez internet. Mam tam jeszcze zapisane loginy i hasła do Energii , PGNiG Moja wspólnota Internet i kablówka itp. A po drugie ona jest w wersji angielskiej chyba że idzie język podmienić.
    A jak na EDGE zrobić tak żeby YouTube był zapisany np. na belce jak w Firefoxie ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #11 21367979
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Niczego nie podmieni to wersja portable, ktora sie tylko rozpakowuje i nie trzeba instalowac.
  • Pomocny post
    #12 21367985
    drunek
    Poziom 25  
    jeśli to faktycznie wersja 13, to i tak bałbym się płacić przestarzałą wersją przeglądarki z całą masą dziur w zabezpieczeniach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #13 21367992
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Nie bylo takiej wersji jak 13.0.3, autor pewnie nie potrafi dobrze przeczytac i ma 133.0.3.
  • #14 21368000
    Nebilet
    Poziom 3  
    Nigdy nie pisałem że to wersja 13. Napisałem że 133.0.3 i jest napisane że to wersja aktualna. Nie ma aktualizacji
    Jeszcze jedno . Wersja portable działa bez zarzutu na YouTube np.
  • Pomocny post
    #15 21368007
    drunek
    Poziom 25  
    Napisałeś, dwa razy.
    Nebilet napisał:
    Mam Windows 10 i Firefox 13.0.3

Po tym jak zapytałem, czy na pewno nie 133.0.3:
    Nebilet napisał:
    Jest napisane 13.0.3 ( 64 bity)
  • #16 21368008
    Nebilet
    Poziom 3  
    No faktycznie bardzo przepraszam i cofam słowo
  • Pomocny post
    #17 21368012
    marusmk
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Nebilet napisał:
    ... a tu mam wszystko. Program do opłacania wszelkich mediów . program iPKO wszelkie programy takie jak Energa ; PGNiG , e Bok Poczta, i wiele innych...

Jak możesz mieć programy w Firefoksie- masz chyba na myśli zakładki/linki do stron na których masz konta do opłat?

Nebilet napisał:
    ...
    Mam tam jeszcze zapisane loginy i hasła do Energii , PGNiG Moja wspólnota Internet i kablówka itp.
    ...

Logujesz się na te konta, prawoklik na stronie, tam "Informacje o stronie", następnie "Bezpieczeństwo" i masz loginy i hasła, spisujesz sobie po kolei "na kartce" i tyle.

Kasujesz tego starocia z 2012 roku i instalujesz nowego lub cokolwiek nowego: dane do logowania masz na kartce :)

Swoją drogą: że cię wpuszczają na te strony z takiego starocia to ciekawe.

Co do YT:

https://freetubeapp.io/

Możesz na koncie YT wyeksportować sobie subskrypcje/plajlisty i zaimportować do FreeTube.

Edit: pisząc nie widzaiałem dwóch poprzednich postów :)
  • #18 21368018
    Nebilet
    Poziom 3  
    No tak zakładki to prawda już mi się myli wszystko. No dobrze może mam starocia ale jest napisane że program jest aktualny i chyba jakiś tydzień temu lub wcześniej się aktualizował. A jeśłi wobec tego waszym zdaniem jest to przestarzały program to skąd wziąć nowy ?

W każdym razie wielkie dzięki za portable. Tam wszystko chodzi. Jeszcze jedno pisałem do syna. Pytałem o wersję Firefoxa ma jak pisze najnowszą czyli taką jak ja. Jakoś przy aktualizacji nie było innej wersji od tej którą zainstalowało.
  • Pomocny post
    #19 21368156
    marusmk
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Jeśli masz wersję 133.0.3 to jest OK i nic nie musisz szukać.

Wersje językową ustawisz w Narzędzia > Ustawienia > Ogólne.

A problem z YT to może przez to, że w ustawieniach masz zbyt restrykcyjne co do prywatności/bezpieczeństwa.
  • Pomocny post
    #20 21368158
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    Sprawdź czy działa po wykonaniu tego:
    Zrzut ekranu menu pomocy Firefoxa z zaznaczoną opcją Tryb rozwiązywania problemów.

czyszczeniu cache firefoxa.

Niemożliwość otwierania stron youtube na firefoxie wynika najczęściej z błędnego działania mechanizmu captchat.

Jak nic nie zadziała można spróbowac jeszcze zmienic ustawienia w rejestrze:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet SettingsOn:“ProxySettingsPerUse” Zmieniasz wartość na 1.

Akceptacja i reset po ustawieniach.
    Zrzut ekranu rejestru Windows z ustawieniem ProxySettingsPerUser.
  • #21 21368415
    Nebilet
    Poziom 3  
    Zrobiłem wszystko to co pisaliście no i działa bez zarzutu. Tylko straciłem blokery reklam a nie pamiętam wszystkich nazw
  • #22 21368649
    Nebilet
    Poziom 3  
    Dziękuję za okazaną pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z działaniem YouTube na przeglądarce Firefox, podczas gdy na Edge działa bez zarzutu. Po zalogowaniu się na YouTube, pojawia się komunikat "jesteś offline", mimo że użytkownik jest połączony z internetem. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie wersji przeglądarki, ustawień daty i godziny, a także czyszczenie pamięci podręcznej. Użytkownik zainstalował wersję portable Firefoxa, która działa poprawnie, ale obawia się utraty zapisanych danych. Ostatecznie, po wykonaniu sugerowanych kroków, problem został rozwiązany, chociaż użytkownik stracił blokery reklam.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA