logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sony Xperia XZ1 Compact - problem z dostępem do niektórych stron na Orange

leszczus 26 Sty 2025 19:33 216 4
REKLAMA
  • #1 21411390
    leszczus
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Cześć,

mam taki dziwny problem z Internetem mobilnym od Orange (wydaję mi się, że chyba jeszcze z Plusem tak jest, ale póki co to pomijamy) w telefonie Sony Xperia XZ1 Compact. Otóż nie działają wszystkie strony i serwisy, np. Onet itp. Działa np. YouTube, Faceebook itp. Nie wiem co jest przyczyna tego stanu rzeczy, telefon wyczyszczony od zera, po włożeniu karty automatycznie zainstalowane ustawienia Internetu i MMS od Orange, a mimo tego część www działa, inne nie. Po włożeniu karty do innego telefonu działa wszystko normalnie. Ktoś, coś?

Pozdrawiam

Leszczu
  • REKLAMA
  • #2 21411406
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15482
    To ten telefon https://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiaxcompact/ ?
    Jeśli tak to napisz z jakiej przeglądarki korzystasz i licz się z tym że do usług Google za chwilę wcale się nie zalogujesz z powodu zakończenia jakiegokolwiek wsparcia.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21411410
    leszczus
    Poziom 9  
    Przepraszam, pomyliłem model, tamten też posiadam pewnie dlatego: XZ1 Compact
    https://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiaxz1compact/

Przeglądarka Brave, ale wydaje mi się, że to nie ma znaczenia. Używam głównie jako hot spota i na innych urządzeniach (na Internecie z hot spotka z tego telefonu) na różnych przeglądarkach tez nie mogę np. Onetu otworzyć. Jak włożę kartę np. do Galaxy J5 z 2017 roku to wszystko działa normalnie, po włączeniu hot spota też.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21411697
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    Standardowo, zmien w ustawieniach APN/punktow dostepum, rodzaj protokolu z IPv6, na IPv4. Telefony SONY, po wlozeniu karty Orange z jakiegos powodu od ponad 10 lat domyslnie ustawiaja sie na IPv6, przez co wieksza czesc internetu nagle jest niedostepna. Facebook czy YouTube z kolei dostepne sa rowniez w wersji IPv6, dlatego tez ci dzialaja.
  • #5 21411721
    leszczus
    Poziom 9  
    W ustawieniach APN zmieniłem:
    Nazwa na Orange 2
    APN na internet
    Protokół APN na IPv4
REKLAMA