logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak długo Redmi Note 9 z MIUI 13.0.3 i Android 12 będzie działać sprawnie?

kurio1 31 Sty 2025 16:19 1563 6
REKLAMA
  • #1 21418711
    kurio1
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam

Chciałbym spytać o swój smartfon Redmi Note 9, który mam od nowego.
    Telefon zadbany, bateria jako taka a aktualizacja do MIUI 13.0.3 Android 12 zrobiona.

Nie gram w gierki ani też nie przeglądam stron www, gdyż cały dzień przesiaduję na PC.
    Redmi Note 9 robi tak świetne zdjęcia, że zwróciłem prezent który dostałem Redmi Note 13...

Moje pytanie brzmi:

jak długo jeszcze mogę na nim "pociągnąć"?

Załączam screen MIUI
    Zrzut ekranu z informacjami o telefonie Redmi Note 9 z MIUI 13.0.3 i Androidem 12.
  • REKLAMA
  • #2 21419401
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 227
    Jak długo będzie działać sprawnie?
    Mamy telefon miał osiem lat kiedy przestał działać sprawnie.
    Myślę że to taki max.
    Będziesz korzystał z jednego urządzenia osiem lat?
    Wątpię.
  • REKLAMA
  • #3 21419515
    kurio1
    Poziom 11  
    Nikt nie myśli o 8 latach :)

Po prostu myślę ile ten smartfon nawet gdy będzie bateria ok będzie nadawał się do tego, aby być w towarzystwie obecnych smartfonów z Androidem 14 i 15 oraz 4 i 5G.

Redmi Note 9 ma tylko 3G ale pracuje na 4G dzięki Lte.

Zapytam krótko po raz ostatni:
    zmienić go na inny smartfon czy nie aby było ok na przyszłe ze 2 3 lata?
  • REKLAMA
  • #4 21419763
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15466
    Nikt Ci nie odpowie, chociażby pamięć może paść za 3 minuty dla przykładu(co w Xiaomi oj zdarza się, zdarza...) i wiele innych czynników.
    Po tym jak padło mi Xiaomi(a miałem ich kilka i generalnie nic się nie działo) a wisienką na torcie było to że z telefonów zaczęli robić banery reklamowe odpuściłem tą markę i poszedłem w Motorolę.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #5 21420243
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1284
    kurio1 napisał:
    zmienić go na inny smartfon czy nie aby było ok na przyszłe ze 2 3 lata?

To kwestia indywidualna. Jesli bateria ci nadal trzyma wystarczajaco dlugo, aplikacje z ktorych korzystasz dzialaja, i telefon ogolnie dziala, a nic nowszego nie potrzebujesz to trzymaj. Android 12 bedzie mial jeszcze wsparcie ze 4 lata.

Rob tylko regularnie kopie zapasowe jesli masz tam cos waznego, zeby, jak kolega wyzej wspomnial, nie bylo placzu jesli pamiec nagle odmowi posluszenstwa i z dnia na dzien przestanie sie wlaczac, badz zacznie zawieszac na logo.
  • REKLAMA
  • #6 21421493
    kurio1
    Poziom 11  
    To jest profesjonalna odpowiedż na jaką czekałem a udzielił mi ją @blahfff

Zamykam temat.
  • #7 21421494
    kurio1
    Poziom 11  
    Oczekiwanej odpowiedzi na jaką czekałem udzielił mi ją @blahfff

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o długoterminową wydajność smartfona Redmi Note 9 z MIUI 13.0.3 i Android 12, który posiada od nowości. Zauważa, że telefon dobrze wykonuje zdjęcia i zastanawia się, jak długo jeszcze będzie działał sprawnie, biorąc pod uwagę, że nie korzysta z gier ani intensywnego przeglądania internetu. Odpowiedzi wskazują, że żywotność urządzenia może wynosić od kilku do ośmiu lat, ale wiele zależy od stanu baterii i aplikacji. Użytkownicy sugerują, że jeśli telefon działa dobrze, można go używać jeszcze przez kilka lat, ale zalecają regularne tworzenie kopii zapasowych danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA