logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision iVMS-4200: Jak przywrócić online domofon i dodać kamerę?

michu_kon 21 Lut 2025 21:41 723 7
REKLAMA
  • #1 21450474
    michu_kon
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Cześć wszystkim

Mam problem z domofonem Hikvision, który powstał po zainstalowaniu na kompie iVMS-4200.
    Posiadam zestaw:
    - DS-KH6320-WTE1
    - DS-KV8113-WME1 Surface
    - Switch PoE 4 1 Hikvision
    - kamery IP PoE 4 Mpx IPCAM-B4-P HiLook by Hikvision

Do momentu zakupu kamer domofon był w pełni skonfigurowany z możliwością obsługi w aplikacji na iOS. Kiedy dokupiłem i zainstalowałem dodatkową kamerę, to, nie widząc jej do podglądu na panelu wewnętrznym domofonu, zainstalowałem na kompie aplikację iVMS-4200, sądząc, że tam sobie to skonfiguruję.
    Program bez problemu wykrył i dodał kamerę, z której podgląd mogę uruchamiać i w iVMS, i w aplikacji na iPhone (nadal nie widać kamery w panelu wewnętrznym domofonu). Natomiast kiedy chciałem dodać w iVMS domofon, to z automatu przerzuciło go w tryb offline (zarówno w iVMS, jak i w aplikacji na telefonie), przez co nie mam teraz do tego dostępu. Domofon mogę tylko używać poprzez monitor na ścianie.
    Zresetowałem i zainstalowałem ponownie cały domofon - to spowodowało pojawienie się online w aplikacji na telefonie. Kiedy jednak ponownie odpaliłem iVMS, to z automatu domofon przeszedł na offline.

W takim razie pytanie:
    1. co zrobić, żeby było to online?
    2. Jak uruchomić podgląd dodatkowej kamery na monitorze od domofonu?
  • REKLAMA
  • #2 21450917
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 996
    Dodatkowe kamery na domofonach muszą mieć ustawiony drugi strumień-pomocniczy, .
    Monitory domofonowe nie "kumają" głównego..
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • #3 21450947
    michu_kon
    Poziom 12  
    ok.
    tylko jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #4 21452769
    adamjur1
    Poziom 42  
    W ustawieniach kamery - strumień główny ( main str ) strumień pomocniczy ( subb str)
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • #5 21453240
    michu_kon
    Poziom 12  
    Jestem w ustawieniach kamery w iVMS.
    W „Common settings” w zakładce Video jest Stream Type - Main i Sub. W jednym i drugim są ustawione różne parametry - coś w nich zmieniać?
    [img-1]
    Zrzut ekranu ustawień kamery w aplikacji iVMS, pokazujący różne parametry strumienia wideo.
    Zrzut ekranu ustawień kamery w iVMS, pokazujący opcje dla strumienia wideo, takie jak rozdzielczość, bitrate i jakość obrazu.
  • #6 21453288
    dzielny18
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ustawione różne adresy IP?
  • #7 21453356
    adamjur1
    Poziom 42  
    sub str ustaw najmniejszą możliwą rozdzielczość, jak zaskoczy, to potem stopniowo próbuj większe.
    Pozdr. J.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z domofonem Hikvision DS-KH6320-WTE1, który stał się offline po dodaniu kamery IP HiLook by Hikvision IPCAM-B4-P w aplikacji iVMS-4200. Domofon nie wyświetla nowej kamery, mimo że jest ona widoczna w aplikacji na iOS. Użytkownik został poinformowany, że dodatkowe kamery muszą mieć ustawiony drugi strumień pomocniczy, ponieważ monitory domofonowe nie obsługują głównego strumienia. W odpowiedziach zasugerowano, aby w ustawieniach kamery w iVMS zmienić parametry strumienia pomocniczego na najniższą rozdzielczość oraz upewnić się, że kamery mają różne adresy IP. Podano również linki do instrukcji uzyskania drugiego strumienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA