logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zalogować się do routera T-Mobile 5G Home Office po zmianie na PLAY?

Miroslaw_P 23 Lut 2025 10:05 6558 6
REKLAMA
  • #1 21452028
    Miroslaw_P
    Poziom 2  
    Czy, a jeśli tak, to w jaki sposób można się zalogować do routera (zewn. i wewn.) T-Mobile Internet 5G Home Office do nowego operatora - PLAY? Router mam na własność. Nie przedłużam współpracy z T-Mobile z uwagi na słaby i niestabilny sygnał. Sprawdziłem, że u mnie najsilniejszy sygnał ma PLAY. Nie mam możliwości podłączenia internetu przewodowego. Z góry dziękuję za pomoc.
    AI: Jaki jest dokładny model routera T-Mobile 5G Home Office, którego używasz?
    T-Mobile 5G Box ODU i IDU
    AI: Czy próbowałeś już zalogować się do routera po zmianie operatora na PLAY? Jeśli tak, czy napotkałeś jakieś błędy lub problemy?
    Nie. Nie mam doświadczenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21452112
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5759
    Zmiana operatora nie ma wpływu na logowanie na IDU/ODU z tego słabego zestawu, wszystko tak samo jak z T-mobile, zmiana karty na Play nic nie zmienia. A dlaczego akurat Play, jak wygladały testy tego operatora i w jakiej lokalizacji chcesz korzystać z internetu mobilnego na tym WNC?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 21452527
    Miroslaw_P
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc, ale może doprecyzuję. Kończę umowę z T-Mobile pod koniec marca br. Część zewnętrzną mam na maszcie antenowym i odkręcenie go i zmiana karty SIM wymaga dużo zachodu. Dlatego pomiary wykonywałem smartfonem nad oknem dachowym, dość blisko tego masztu, na tymczasowych kartach SIM różnych operatorów. Moje pytanie, jako totalnego amatora, to gdy skończy się umowa, przejdę do innego operatora, to po zmianie karty SIM czy wszystko połączy się automatycznie (?). Chciałbym to wiedzieć wcześniej. Oczywiście wolałbym używać zakupionego już wcześniej routera.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 21452538
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 488
    Nie, musisz zmienić fizycznie kartę SIM, aktualna zostanie zdezaktywowana.
    Ustawić parametry połączenia.
  • Pomocny post
    #6 21452549
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5759
    Ale wymiana karty to jest oczywista sprawa, zrobiłes testy innych operatorów , pytanie tylko w jaki sposób wybrałeś Play, na podstawie czego i jak wygladały te testy a do tego nie napisałeś nic na temat tego jak działął T-mobile na tym WNC 5G. Kluczowa jest lokalizacja.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21566295
    Miroslaw_P
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Po zmianie operatora wymieniłem kartę SIM na PLAY. Router połączył się automatycznie, bez mojej interwencji. Dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Router T-Mobile 5G Home Office składa się z jednostki zewnętrznej (ODU) i wewnętrznej (IDU). Logowanie do ODU odbywa się przez Bluetooth, a do IDU przez sieć lokalną, z użyciem fabrycznych loginów i haseł dostępnych na urządzeniach oraz w instrukcji T-Mobile. Zmiana operatora na PLAY wymaga fizycznej wymiany karty SIM, ponieważ poprzednia karta T-Mobile zostaje dezaktywowana. Po wymianie SIM router automatycznie łączy się z nową siecią, o ile parametry połączenia są poprawnie ustawione. Wybór operatora PLAY opierał się na pomiarach siły sygnału w lokalizacji użytkownika, gdzie sygnał T-Mobile był słaby i niestabilny. Po zmianie operatora i wymianie karty SIM router działa bez konieczności dodatkowej konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA