>>21462939 Hallo,
słuchaj, pytałeś się o zasięg, wiec odpowiedziałem pod tym kątem, trzycyfrowy wynik w dBm to nawet nie jest słabo, tylko to jest żenada dla operatora, że cos takiego oferuje klientom. Chyba, że za darmo, kto chce, to niech się z tym buja, ale niestety, oni chcą jeszcze za to pieniądze.
Co do jakości, to zwróć uwagę na parametr SNR, masz bardzo silne zakłócenia, w pierwszym obrazku miałeś na karcie 2 wynik 20db, to dobry wynik, ale miałeś bardzo słaby zasięg, nie wiem, dlaczego kolega @matek451 podaje, że to dostateczne parametry, bo dla mnie są beznadziejne, a RSRP na poziomie 100 czy niżej wskazuje, że agregacja funkcjonuje tylko w mokrych snach operatora.
Teraz, na drugim obrazku masz dostateczny zasięg (siłę sygnału), ale masz bardzo silne zakłócenia.
Napisałeś, że przed domem miałeś normalną rozmowę — spróbuj w tym miejscu zrobić pomiar i zobacz co wyjdzie.
A moja rada byłyby taka — jeżeli już korzystasz z telefonu z dwoma simami, to unikaj dwóch kart tego samego operatora, lepiej mieć karty dwóch różnych.
A druga rada to taka — widzę, że korzystasz z apki do pomiaru, postaraj się namówić znajomych w Twojej okolicy, żeby też wykonali pomiar, szczególnie istotne jeżeli korzystają z różnych operatorów, przynajmniej będziesz wiedział, czy sam możesz coś zmienić.
I nazwę apki też możesz podać, może któryś z kolegów pochwali się dobrym wynikiem i wtedy będziesz wiedział, jak taki wynik wygląda.