logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Eunavi AllWinner T3 2 DIN Android 9 - wisi na logo - jak zaktualizować?

rimanov 07 Mar 2025 12:00 567 5
REKLAMA
  • #1 21469830
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 193
    Witam wszystkich.
    Dostałem radio Eunavi, 2 din, niby na Androidzie 9. A że to Android 9 to wynika z tego, że radio wisi na uruchamianiu i logo Android 9, które się obraca, i tyle. Domyślam się, że padło na jakiejś aktualizacji.
    Metodą prób i błędów, sprawdzania zdjęć itp. wychodzi, że jest tutaj jakieś CPU PX6.

EDIT
    Doszukałem się, że jednak nie PX6, a AllWinner T3. Zmieniłem opis w temacie.

No i teraz pytanie - czy ktoś może wie, co to za radio, i jak go spróbować zaktualizować bez wchodzenia do systemu (bo się nie da), skąd wziąć pliki ? Trochę stron przeszukałem, i niestety sporo jest już nieaktywnych.
    Wszystko, co o nim wiem to to, co zamieszczam poniżej na zdjęciach. Pudełko oczywiście z radia mam, ale nim tylko Eunavi pisze.

Radio samochodowe Eunavi 2 DIN z ekranem dotykowym i przyciskami.
    Naklejka z numerem seryjnym i kodem kreskowym na radiu samochodowym.
    Zbliżenie na płytę główną radia samochodowego z widocznym układem scalonym i oznaczeniami.
    Zdjęcie układu scalonego na zielonej płytce drukowanej.
    Zbliżenie na wnętrze radia samochodowego Eunavi z widocznymi podzespołami elektronicznymi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21473622
    rimanov
    Poziom 23  
    Niestety nic z tego, wgrane na USB, ale w ogóle nie widzi oprogramowania, ciągle to kręcące się logo. A da się jakoś może w recovery wejść, jak na telefonie?
  • REKLAMA
  • #4 21808862
    kondzioswift
    Poziom 1  
    Udało ci się naprawić? Mam identyczne radio i ten sam problem.

Nie wiem, jak wejść w recovery mode.
  • REKLAMA
  • #5 21808879
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1110
    Do recovery da się w radiach wejść ale sposoby są mega różne.
    W większości trzymanie długo reset przy włączeniu, metoda z klawiaturą USB, metoda na ADB (w mało którym to działa)

1. Przytrzymanie lewego pokrętła głośności. Włącz radio → przytrzymaj lewe pokrętło ~10–15 sekund → puść → przytrzymaj jeszcze raz ~3–5 s
    2. Długi reset + power. Przytrzymaj cienkim patyczkiem RST 10–20 sekund → puść → szybko przytrzymaj przycisk power.
    3. Tylko długie przytrzymanie RST. Włóż spinacz w RST i trzymaj 20–60 sekund
    4. RST + włączanie radia. Przytrzymaj RST → włącz zapłon/radio → trzymaj dalej RST jeszcze 5–10 sekund
    5. Podwójne kliknięcie RST lub krótki + długi. Krótko RST → zaraz potem długo RST (lub odwrotnie)
    6. Podłączenie myszki/klawiatury USB. Podłącz → spróbuj kombinacji Alt + PrintScreen + I lub Power + Home.
    7. TestPoint. Rozkręcić radio, zewrzeć dwa punkty, bardzo różnie, punkty na ogół w okolicach MCU, czasem zewrzeć kondensator C17 w okolicach MCU
    8. Włączenie radia trzymając 3,4,5 palcy na ekranie dotykowym
    9. ADB. Podłączyć radio z komputerem kablem męski-męski USB. Jak przy włączaniu radia usłyszysz dzwięk Windowsa że podłączono urządzenie USB, wykonać polecenie adb reboot recovery
  • #6 21809624
    rimanov
    Poziom 23  
    Ja sobie dałem spokój z tym radiem.
REKLAMA