logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio 1 DIN z wysuwanym ekranem – jaki model z dobrym BT i jakością rozmów?

PRL 18 Kwi 2025 17:08 360 4
REKLAMA
  • #1 21523336
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 892
    Witajcie.

Mam podobne radio Link, już drugie i z tym samym problemem - połączenie BT z telefonem. Łączy się, jak chce. Wyczułem, że gdy się nie łączy, to muszę w komórce wyłączyć i włączyć BT. Dodatkowo jakość rozmów telefonicznych jest kiepska.

Czy może ktoś polecić sprawdzony model, który działa bezproblemowo i przede wszystkim ma dobrej jakości rozmowy telefoniczne? Radio musi być wielkości 1 DIN. Najlepiej z wysuwanym ekranem, jak w w/w modelu.

P.S. Nie chcę kupować w ciemno innego radia, jak na przykład to Link, bo to może być i pewnie jest to samo, tylko inaczej obudowane. Takie odnioszę wrażenie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #2 21523388
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1081
    Jakość Twojego głosu może być zależna od słabego mikrofonu, dużej odległości i braku redukcji szumu z drugiego mikrofonu.
    U siebie umieściłem mic w daszku przeciw słonecznym i przed rozmową opuszczam go trochę - jest ok. 25-30cm od twarzy. Jakość polepszyła się.
    Oczywiście trzeba zwolnić ze 180 do 120 :]

BT. Sprawdzałeś z innym fonem?
    Problem może leżeć po stronie fona. BT może mieć np. włączoną opcję oszczędzania energii i przez to szwankuje.
  • REKLAMA
  • #3 21523636
    PRL
    Poziom 41  
    Mikrofon zewnętrzny mam. Telefon na innym radiu pracował ok.
    Dźwięk szarpie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 21524060
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1081
    PRL napisał:
    Telefon na innym radiu pracował ok.

To za mało do diagnozy.
    Podłącz inny fon, może być nawet Nokia z 2005r.
    Kupisz inne radio i okaże, ze działa tak samo.
    Masz tam dostęp do ustawień serwisowych?
    Próbowałeś znaleźć nowszy firmware tego radia?

Działa w tym radiu przesyłanie muzyki po BT? sprawdź czy w tym trybie też szarpie.
  • #5 21524271
    PRL
    Poziom 41  
    misiek1111 napisał:
    Masz tam dostęp do ustawień serwisowych?
    Próbowałeś znaleźć nowszy firmware tego radia?

Działa w tym radiu przesyłanie muzyki po BT? sprawdź czy w tym trybie też szarpie.

Są tylko typowe ustawienia. Z oprogramowaniem jest taki problem, że nie mam pojęcia jaki to model.
    Wydaje mi się, że wiele modeli różni się tylko panelem przednim. Wystarczy poklikać na Ali.
    Muzyka z telefonu działa bezbłędnie. Rozmówce słyszę dobrze, ale on mnie źle, przerywa.
    Sprawdzone na wbudowanym, jak i na zewnętrznym mikrofonie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA