Erbit napisał:strucel napisał:a w czasach gdy pakiety danych są praktycznie nielimitowane nikt nie monitoruje jego wykorzystania
To jest kolejna teoria wyssana z palca. Oczywiście, że jest to możliwe i temu nie zaprzeczam. Stwierdzam jedynie, że nigdy nie spotkałem się z taką transmisją a raczej wiem co krąży w sieciach, którymi zarządzam.
A czym to się różni od alexy czy innych wpiętych w chmurę urządzeń?
Z dwa lata temu miałem taką sytuację że dojeżdżałem do pracy w małej firmie motocyklem. Wychodzę przed firmę pod koniec pracy patrzę a tam brak powietrza w oponie . Wróciłem do firmy bo jeszcze chwilę tam wszyscy pracownicy byli i chwilę o tym porozmawialiśmy - okazało się że ktoś ma w aucie kompresorek - napompowałem koło,pojechałem do domu, Zdjąłem oponę, okazało się że uciekało powietrze między oponą a alu. felgą z powodu oksydacji felgi. Wyczyściłem , założyłem wszystko gra - nowej opony nie szukałem bo tą która miałem była założona pod koniec poprzedniego sezonu.
Ale najlepsze że następnego dnia przez kilka następnych dni allegro i różne witryny reklamowały na komputerach w pracy opony motocyklowe -gdzie tylko ja jeżdziłem moto.