Xiaomi 4 Pro gen 2 - Odblokowanie prędkości by BwFlasher
Wykonuje wszystkie czynności po kolei wg. opisu Camillo, ustanawiam połączenie TX/RX przez rs232 z komputerem, w BwFlasher sprawdzam: test komunikacji że sterownikiem: OK
Następnie pobieram z mi-fw-info odpowiedni plik FW, przepuszczam przez bw-patcher i próbuję wgrać do sterownika.
W tym momencie bw-flasher informuje "invalid file format". Dzieje się tak zarówno dla pliku FE przed i po zpatchowaniu.
Ten sam komunikat dla starszej i najnowszej wersji bw-patchera.
Pytanie: na jakim etapie może być problem?
- nieprawidłowy plik FW na mi-fw-info
- sterownik z inną wersją FW, niekompatybilną
- bug w bw-patcherze?
Testowałem na jednym sterowniku, muszę potestowac na kilku innych z półki, może znajdę jakąś prawidłowość..
Ale może ktoś z Kolegów już ten problem rozwiązał?
Wykonuje wszystkie czynności po kolei wg. opisu Camillo, ustanawiam połączenie TX/RX przez rs232 z komputerem, w BwFlasher sprawdzam: test komunikacji że sterownikiem: OK
Następnie pobieram z mi-fw-info odpowiedni plik FW, przepuszczam przez bw-patcher i próbuję wgrać do sterownika.
W tym momencie bw-flasher informuje "invalid file format". Dzieje się tak zarówno dla pliku FE przed i po zpatchowaniu.
Ten sam komunikat dla starszej i najnowszej wersji bw-patchera.
Pytanie: na jakim etapie może być problem?
- nieprawidłowy plik FW na mi-fw-info
- sterownik z inną wersją FW, niekompatybilną
- bug w bw-patcherze?
Testowałem na jednym sterowniku, muszę potestowac na kilku innych z półki, może znajdę jakąś prawidłowość..
Ale może ktoś z Kolegów już ten problem rozwiązał?