Nie ma idealnych rozwiązań, chodzi o zwiększenie prawdopodobieństwa namierzenia pojazdu. A nie wyeliminowanie możliwości kradzieży. Nie tylko o kradzież chodzi, odłączam prąd po pracy (hebel), teraz idzie do spawacza, teren tak sobie zaznaczony. Nie zawsze też złodziej to wybitny specjalista, kupa ćpunów po dopalaczach też się zabiera za ten "fach".
Dodano po 4 [minuty]: LEDówki napisał: On jest kwasowo-ołowiowy, a elektrolit jest uwięziony w macie szklanej. Powyższe rady o wersji z elektrolitem w postaci żelu są w mocy.
Pojemność wymarzonej baterii wynosi 0,8 Ah. Prąd ładowania winien być ustanowiony na 0,08 A. Prąd ładowania maksymalny być może wykazany jest w na obudowie baterii lub w jej dokumentacji. Dojść do niego może w sytuacji odłączenia głównej baterii, rozładowania pomocniczej i podłączenia takiej rozładowanej do wyższego napięcia. Bateria rozruchowa uszkodzić może tę pomocniczą znacznym prądem ładowania, albowiem bateria rozruchowa ma mały opór wewnętrzny. W normalnej eksploatacji nie będzie miała ona miejsca, więc strzec się należy jedynie po kradzieży i odzyskaniu tropionego pojazdu.
Dlatego moje pytanie w tym wątku brzmi: jaka bateria/akumulator wraz z układem- zasilaczem- przetwornicą 12 V - 12 V spełni moje oczekiwania. Ja mam takie akumulatory do czegoś innego... Ktoś tutaj spytał, jaki chcę, to podałem ten, bo mam. Ale chętnie kupię cały układ bateria/zasilacz, tylko nie wiem jaki...