Cześć, w nowej lampce wypięły mi się z oprawki kable (słaba jakość lampki), więc postanowiłam spróbować to sama naprawić. Naprawiłam, częściowo, bo zapomniałam na kabel nałożyć dwóch elementów lampki. Potrzebuję teraz znów wyjąć te kable z oprawki, ale nie mogę wyciągnąć ich z oprawki żarówki. Kręcę w lewo i prawo, ciągnę i nic. Może trzeba gdzieś coś nacisnąć śrubokrętem, próbuję w tych otworach, które są od wewnątrz kabli naciskać, ale to nic nie daje. Jak będę tak dłubać, to popsuję tę oprawkę. Proszę o poradę, jak wyciągnąć te kable.
AI: Jaka to dokładnie oprawka żarówki? Możesz podać typ (np. GU10, E27) albo producenta/model, jeśli jest na niej napisane?
E27
AI: Czy przewody są wkręcane na śrubki, wsuwane, czy może mają jakieś sprężynowe zaciski? Jeśli nie wiesz, możesz opisać albo wrzucić zdjęcie wnętrza oprawki?
Wsuwane i chyba mają jakieś zaciski, skoro gdy je wsunęłam, nie chcą się teraz wysunąć.
AI: Jaka to dokładnie oprawka żarówki? Możesz podać typ (np. GU10, E27) albo producenta/model, jeśli jest na niej napisane?
E27
AI: Czy przewody są wkręcane na śrubki, wsuwane, czy może mają jakieś sprężynowe zaciski? Jeśli nie wiesz, możesz opisać albo wrzucić zdjęcie wnętrza oprawki?
Wsuwane i chyba mają jakieś zaciski, skoro gdy je wsunęłam, nie chcą się teraz wysunąć.