Witam, posiadam obecnie retro komputer z pentiumem 4 512mb ram i windows 98 który jest podłączony po złączu lpt z drukarką oki microline 320 elite. Drukarka posiada obecnie wgrany sterownik EPSON Generic 9Pin With Euro, który działa z tą drukarką ale nie wiem czy w pełni. Mój problem polega na tym że podczas wydruku w niektórych starych programach w DOS (programy napisane na zamówienie które są z okolic lat 90) w przypadku niektórych programów drukuje normalnie, w przypadku innych komputer się zawiesi i trzeba go wyłączyć guzikiem a jeszcze w przypadku innych wydrukuje frazy które mijają się z celem (np dolary, hasztagi i inne dziwne znaki w miejsce jakiś linii bądź tekstu). Program jest używany przez mojego znajomego architekta który używa tych programów do swojej pracy więc przesiadka z tych programów nie wchodzi w grę, zależy mu na wydruku swoich prac w jakimś tam jego celu. Przy okazji dodam że przy jakiś zwykłych wydruków tekstu z worda wszystko drukuje się normalnie, problem objawia się podczas próby wydruku w programach z DOS. Wie ktoś coś na ten temat? Proszę o pomoc