Jak przerobić zwrotnicę pasywną do anteny DVB-T2 na aktywną przepuszczającą napięcie 12V ?
Antena kierunkowa z dipolem UHF i VHF
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamspacemen napisał:Jak przerobić zwrotnicę pasywną do anteny DVB-T2 na aktywną przepuszczającą napięcie 12V ?
spacemen napisał:Wzmacniacze przykręcane nie działają bo antena ma zwrotnicę która nie przepuszcza napięcia 12v i trzeba ją albo zmienić albo przerobić.Ja chcę przerobić ale jak ?
spacemen napisał:Podobno zwrotnica w tej antenie jest pasywna i jest problem ze wzmocnieniem sygnału
andpol 33 napisał:
spacemen napisał:Antena ma oryginalny symetryzator i zwrotnicę.Połączenia są ok bo sprawdzane na innej antenie.Zwrotnice w nowych antenach nie przepuszczają napięcia i należy wymienić na takie które przepuszczają ( najłatwiej) ale ma chciałbym przerobić aby przepuszczała i podawała napięcie z dipola VHF do dipola UHF które są razem połączone a w dipolu UHF zamiast symetryzatora jest wzmacniacz.
spacemen napisał:Przykręcony do niej wzmacniacz Opticum WZ-20 nie działa.Rozmawiałem ze znanym serwisantem Yotuberem z Poznania który stwierdził że ta antena na źle zestrojoną zwrotnicę.Po jej wywaleniu i wstawieniu wzmacniacza antenowego LNA 188 5g UHF antena działa super ale jak podpiąć dipol VHF ze wzmacniaczem do tej anteny ?
Mamy zwrotnice pasywne i aktywne.Jak przerobić zwrotnicę z tej anteny pasywnej na aktywną ?
spacemen napisał:Moje pytanie jest takie jak przerobić oryginalną zwrotnicę jaka siedzi w tej antenie z pasywnej na aktywną ?
spacemen napisał:symetryzator który podobno jest niedostrojony w tej antenie
elktrod napisał:Jak mamy Ci pomóc gdy olewasz nasze prośby i patania?Nie podałeś też nazwy ani zdjęcia zwrotnicy a jest ich setki.... Gdy tę wiedzę uzupełnimy to raczej jest szansa na to, że ktoś w końcu udzieli Ci właściwej porady? Czy masz broszurę instrukcji obsługi jaką producent załącza do tej anteny? Proszę Cię skseruj ją dla mnie OK? Pytanie dodatkowe: masz multimetr i lutownicę?
spacemen napisał:A skąd niby mamy wiedzieć co siedzi u Ciebie gdy sam zmieniasz zawartości puszek??chciałbym przerobić coś co już oryginalnie siedzi.
spacemen napisał:OLYMPIA BX1000 COMBO jak na zdjęciach + wzmacniacz rurkowy Opticum WZ-20 HD +zasilacz.Podłączenie jest ok ale nie działa.Z tego co mi wiadomo zwrotnica w tej antenie jest pasywna.