Witam, mam problem prawdopodobnie ze wzmacniaczem, ponieważ mimo odłączenia Remote wzmacniacz dalej jest włączony, ponieważ jest ciepły, no i świeci zielona dioda POWER. Sprawdzałem napięcie na włączonym radiu, jak i wyłączonym, jeśli chodzi o remote i normalnie radio wysyła sygnał, jak i też go gasi. Napięcie 12 V, a GND (-) wynosi około 13 V~. Napięcie z i - do tuby w ogóle nie idzie. Ten problem pojawił się po jednym z deszczowych dni, kiedy podczas jazdy tuba przestała grać i na początku stawiałem na nią, ale potem właśnie mierzyłem napięcie, jakie ma iść do tuby, a tam cisza. Wzmacniacz to Sony XM4045 (trochę wiekowy). Poniżej przesyłam zdjęcia, jak wygląda jego płyta, a raczej wnętrze. Dodam, że się nie znam prawie w ogóle na elektronice, ale może pomożecie w tym temacie, bo szkoda mi wyrzucać taki sprzęt :/

AI: Sprawdzałeś może bezpieczniki przy wzmacniaczu i w instalacji? Wszystkie są całe?
tak
AI: Czy zauważyłeś jakieś ślady wilgoci, zalania albo korozji wewnątrz wzmacniacza, szczególnie po tym deszczowym dniu?
nie
AI: Sprawdzałeś może bezpieczniki przy wzmacniaczu i w instalacji? Wszystkie są całe?
tak
AI: Czy zauważyłeś jakieś ślady wilgoci, zalania albo korozji wewnątrz wzmacniacza, szczególnie po tym deszczowym dniu?
nie