logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Virone VDP-60FHD – jak podłączyć dodatkowy przycisk monostabilny do elektrozaczepu?

DesireV 07 Lip 2025 20:29 324 1
REKLAMA
  • #1 21600119
    DesireV
    Poziom 2  
    Witam, chcę podłączyć dodatkowy przycisk koło furtki do zwalniania elektrozaczepu. Posiadam wideodomofon marki Virone VDP-60FHD. Podpowie ktoś, jak to ugryźć? Chcę wstawić przycisk monostabilny. Będzie potrzebne dodatkowe źródło zasilania? Czy uda się z tego, co jest na schemacie?
    Virone VDP-60FHD – jak podłączyć dodatkowy przycisk monostabilny do elektrozaczepu?

Dodano po 59 [minuty]:

Mam swój typ tylko nie wiem czy to będzie miało ręce i nogi. Generalnie z domofonu zew. z power (12v) podpiąć przełącznik i z przełącznika do plusa w elektrozaczepie. Może ktoś się wypowie kto bardziej ogarnia temat.
  • REKLAMA
  • #2 21600542
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 605
    Tutaj są opisy zacisków panela bramowego:

Sprawdź co panel zewnętrzny podaje na elektrozaczep w trakcie otwarcia czy plusa czy masę i ten potencjał podaj przez guzik na elektrozamek.

DesireV napisał:
    Generalnie z domofonu zew. z power (12v) podpiąć przełącznik i z przełącznika do plusa w elektrozaczepie.

Tak powinno być.
REKLAMA