logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stuki i szmery w rozrządzie 1.8T AUQ po wymianie na INA, objawy na ciepłym

Szymana99 10 Lip 2025 20:21 309 3
REKLAMA
  • #1 21603215
    Szymana99
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Tak jak w tytule, robiłem 8 kkm temu rozrząd, silnik 1.8T AUQ. Po wymianie od razu na start poleciały dwie rolki rozrządu, zrobiłem, dałem SKF i był spokój na 8 tysięcy. Wczoraj znowu wrócił problem, wcześniej waliło nawet na zimnym

, teraz tylko na ciepłym silniku. Może ktoś ma pomysł, czy to rozrząd na pasku, czy łańcuszek, bo już sił do tego nie mam. Dodam, że rozrząd INA.
  • REKLAMA
  • #2 21604291
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21604341
    M.R-V4
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    Magpiii napisał:
    Tam pasek jest.

Nietrudno się domyślić po nagraniu.. :)

Łańcuch też tam jest, spina wałki rorządu ale z tyłu głowicy, nie wiem, czy aż tak by niosło. Dźwięk przypomina mi trochę jojczenie pompy wody na zbyt mocno napiętym pasku. Ale to było dawno i w innym VAG-u, na pewno nie w 1.8T ;)
  • #4 21605094
    Szymana99
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Tu napinacz jest hydrauliczny, więc nie da się źle napiąć, plus też tak obstawiałem właśnie pompę wody, no ale z nią nic się nie dzieje, nie puszcza płynu ani nic.

Dodano po 53 [sekundy]:

Tu napinacz jest hydrauliczny, więc nie da się źle napiąć, plus też tak obstawiałem właśnie pompę wody, no ale z nią nic się nie dzieje, nie puszcza płynu ani nic.

Dodano po 1 [minuty]:

>>21604291 Gdyby to była rolka, to nie powinno też to być na zimnym silniku?
REKLAMA