logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renkforce 615B-CMW-S vs Brennenstuhl 6-Way – różnice, jakość, przełączniki 2-biegunowe

mikul22 22 Lip 2025 13:58 252 2
REKLAMA
  • #1 21613608
    mikul22
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Cześć wszystkim,
    potrzebuję kupić listwę zasilającą. Mam 2 modele na oku:
    1. Renkforce 615B-CMW-S
    Tech spec
    Renkforce 615B-CMW-S vs Brennenstuhl 6-Way – różnice, jakość, przełączniki 2-biegunowe
    2. Brennenstuhl 6-Way Socket Device Switchs BK
    Czarna listwa zasilająca z 6 gniazdami i oddzielnymi włącznikami oraz kątową wtyczką

Czy ktoś jest w stanie ocenić, czym one się różnią? Wg specyfikacji wyglądają tak samo - prawie. Brennenstuhl pisze - "...1 main switch 2-pole and 6 appliance switches, also 2-pole". Czy dobrze myślę, że to ważna rzecz, że chodzi o wyłączanie obu linii na każdym włączniku i że to dobra rzecz w listwie? Nie wiem, czy Renkforce ma tak samo.
    Posiadam już tę listwę Renkforce od jakichś 10 lat może. Przełączniki nadal działają bez zarzutu. Teraz chcę kupić drugą, a ceny różnią się: 62 zł vs 125 zł.
    Jak to wygląda w środku, nie mam pojęcia.
    Byłbym wdzięczny za ocenę tych listw, może ktoś miał z nimi do czynienia.
    Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 21620634
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1150
    mikul22 napisał:
    Czy dobrze myślę, że to ważna rzecz, że chodzi o wyłączanie obu linii na każdym włączniku i że to dobra rzecz w listwie?

Dobrze myślisz. Teoretycznie kolejność L-N-PE w pojedynczym gniazdku powinna być zachowana, ale w praktyce nikt się tym nie przejmuje, a w podwójnych gniazdach nie da się tego zrobić dobrze, więc dobrze jest odcinać oba bieguny robocze.
    Co do zawartości ww. produktów - nie mam pojęcia.
    Kup, rozkręć, będziesz miał pewność czego używasz, bo na przestrzeni lat każda firma mogła popłynąć z jakością.
  • #3 21620790
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6430
    jarekgol napisał:
    w podwójnych gniazdach nie da się tego zrobić dobrze, w

Da sie tylko trzeba kupic poziome gniazda.
REKLAMA