logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T-Mobile, karta SIM do internetu – jak wysłać SMS?

MocnyAmper 31 Lip 2025 15:56 276 2
REKLAMA
  • #1 21622308
    MocnyAmper
    Poziom 25  
    Ocena: 282
    Witajcie,
    Mam pewien problem. Kiedyś zarejestrowałem się na pewnej platformie przy użyciu numeru telefonu (musiałem odebrać SMS z kodem dla uwiarygodnienia). Natomiast teraz, aby odzyskać dostęp do tego konta muszę im wysłać SMS żeby potwierdzić, że jestem właścicielem konta. Problem w tym, że z braku innej możliwości na tamtą chwilę, odebrałem ten SMS na kartę SIM służącą do internetu mobilnego. Mówiąc prościej; z poziomu telefonu mogę na tą karte odebrać SMS, ale nie moge go wysłać. Próbuję tym cymbałom wytłumaczyć, że z karty do internetu nie jestem w stanie wysłać wiadomości, ale chyba nie wierzą.

Moja sieć to T-Mobile. Coś kiedyś czytałem, że T-Mobile miało bramke do wiadomości SMS, ale ponoć ją zamknęło. Da się coś z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 21622356
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1460
    MocnyAmper napisał:
    Próbuję tym cymbałom wytłumaczyć, że

Ale mam nadzieję rozumiesz, że wszelkie potwierdzenia właśnie na tym się zasadzają - ten sam numer, ta sama karta.
    Chyba że kontakt z cymbałami jest zaraźliwy.

Dodano po 1 [minuty]:

MocnyAmper napisał:
    na pewnej platformie

Wiedząc o jakąś platformę chodzi jest większa szansa na pomoc.
  • #3 21622368
    MocnyAmper
    Poziom 25  
    Ocena: 282
    JacekCz napisał:
    Wiedząc o jakąś platformę chodzi jest większa szansa na pomoc.

Nazwa platformy (serwisu) nie ma tu akurat większego znaczenia. Taką informację, że jedyną opcją weryfikacji w moim przypadku jest wysłanie przeze mnie SMS-a dostałem z ich BOK-u.

JacekCz napisał:
    Ale mam nadzieję rozumiesz, że wszelkie potwierdzenia właśnie na tym się zasadzają - ten sam numer, ta sama karta.

Owszem, ale jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, że to platforma każe mi wysłać do nich SMS żeby się zweryfikować. Zazwyczaj jednak działa to w drugą stronę; oni wysyłają kod, który potem muszę im podać, np w jakimś formularzu.
REKLAMA