logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości doładowania konta na kartę i brak rejestracji w sieci - co robić?

mn7923055 06 Gru 2024 16:21 1863 9
REKLAMA
  • #1 21335839
    mn7923055
    Poziom 3  
    Witam, mam jeden problem. Wie ktoś może, co mogę zrobić, jeśli nie mogę doładować konta na kartę, ani do nikogo dzwonić i nie działają mi dane komórkowe? (Mam telefon na kartę i nie doładowałam konta na czas, i nigdzie nie da się dzwonić, bo pisze "nie zarejestrowano w sieci".) Proszę o pomoc, co mogę z tym zrobić lub jakiś numer, w którym pomogą mi w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 21335859
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15455
    Co to za "telefon na kartę"?
    Jeśli minął okres ważności karty mogła zostać wyłączona.
    mn7923055 napisał:
    lub jakiś numer, w którym pomogą mi w tej sprawie

Na stronie operatora będziesz miał(poza tym nie napisałeś w jakiej sieci masz).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21335886
    mn7923055
    Poziom 3  
    >>21335859 w t-moblie
  • REKLAMA
  • #4 21335901
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2030
    mn7923055 napisał:
    nie doładowałam konta

Jeśli nie doładowałeś na czas to zapewne minął czas ważności karty (numeru). Sprawdź czy w SMS`ach nie masz wiadomości o kończącym się terminie ważności. Mnie takie informacje przychodzą co na mniej tydzień przed upływem terminu ważności.
  • #5 21335908
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15455
    Idź do któregoś salonu(są z reguły w centrach handlowych) i wszystkiego się dowiesz.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 21335910
    mn7923055
    Poziom 3  
    >>21335908 byłam I mówili że zrobią na reklamacje czy coś takiego i nie odblokowali od jakiegoś tygodnia ( a nie mogę do nikogo dzwonić od 19listopada

Dodano po 2 [minuty]:

>>21335901 mam taką tylko wiadomość :
    Oplaty: W zwiazku z brakiem doladowan: 1 x 140zl swiadczenie uslug zostalo zawieszone. Aby odblokowac telefon i uniknac wypowiedzenia umowy uzupelnij konto zalegla kwota. Zachecamy do doladowan w aplikacji Moj T-Mobile pod adresem www.t-mobile.pl/aplikacja.

(Nie da się doładować konta )
  • #7 21335925
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2030
    mn7923055 napisał:
    a nie mogę do nikogo dzwonić od 19listopada

Ja już po dwóch tygodniach próbowałem coś zrobić w takiej samej sytuacji i nic nie dało się zrobić.
    Po około pół roku mój stary numer został przydzielony innej osobie (gdzieś nad morzem).
    Info dostałem od znajomego, który nie mógł się do mnie dodzwonić na stary numer aż w końcu odebrała kobieta nad morzem.

Dodano po 2 [minuty]:

mn7923055 napisał:

>>21335901 mam taką tylko wiadomość :
    Oplaty: W zwiazku z brakiem doladowan: 1 x 140zl swiadczenie uslug zostalo zawieszone. Aby odblokowac telefon i uniknac wypowiedzenia umowy uzupelnij konto zalegla kwota. Zachecamy do doladowan w aplikacji Moj T-Mobile pod adresem www.t-mobile.pl/aplikacja.

(Nie da się doładować konta )

A jak jest data tego komunikatu?
  • #9 21336256
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 431
    mn7923055 napisał:
    Oplaty: W zwiazku z brakiem doladowan: 1 x 140zl swiadczenie uslug zostalo zawieszone. Aby odblokowac telefon i uniknac wypowiedzenia umowy uzupelnij konto zalegla kwota
    Co tu wyjaśniać wszystko jasne jak... Kiedyś syn znajomego x razy spóźniał się z doładowaniem konta w Mix plus za którymś razem zrobili to co tutaj czyli wyłączona karta. Żeby to doprowadzić do porządku musiał jeździć do salonu firmowego Plusa, 100 kilometrów w jedną stronę.
    Numer przywrócili i więcej się nie spóźniał z doładowaniem.
    Także może i tu trzeba iść do salonu firmowego ale te są tylko w miastach wojewódzkich.

P. S
    Swoją drogą jak można nie doładować konta, i na co liczyłaś. Mogą wypowiedzieć umowę z winy abonenta i obciążyć karą, a nawet na pewno obciążą gdy wypowiedzą umowę.
    AAA i jeszcze telefon zablokują po IMEI jeśli brany na raty a skoro doładowanie za 140zl to pewnie tak jest.
  • #10 21336263
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6542
    Lukas6432 napisał:
    Swoją drogą jak można nie doładować konta, i na co liczyłaś.

Nieodpowiedzialność a potem płacz.
    Brak odpowiedzi na pytanie
    ta_tar napisał:
    A jak jest data tego komunikatu?

mimo obecności na forum po zadaniu tego pytania.
    Lukas6432 napisał:
    zablokują po IMEI jeśli brany na raty a skoro doładowanie za 140zl to pewnie tak jest.

Telefon był pewno za 1,00 zł. Grzech było nie brać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z doładowaniem konta na kartę w sieci T-Mobile, co skutkuje brakiem możliwości wykonywania połączeń oraz komunikatem o "nie zarejestrowaniu w sieci". Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną może być upłynięcie terminu ważności karty, co prowadzi do jej dezaktywacji. Zalecają sprawdzenie wiadomości SMS o kończącym się terminie oraz wizytę w salonie operatora, gdzie można uzyskać pomoc. Użytkownik informuje, że próbował już skontaktować się z obsługą, ale nie uzyskał rozwiązania. Wskazano również na ryzyko utraty numeru, jeśli problem nie zostanie rozwiązany w odpowiednim czasie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA