Światłowód Inwestycje - zamontowali mi skrzynkę dla całego budynku w prywatnej piwnicy w czasie, gdy lokal i przynależna piwnica były w remoncie (piwnica otwarta z uwagi na remont bloku przez miasto). Założyli mi kłódkę. Odciąłem ją, założyłem swoją, zostawiłem namiar na właścicielkę i zacząłem znosić pojedyncze graty. Po pół roku zjawiam się na adresie i ponownie mam zmienioną kłódkę. Znowu odciąłem, piwnicę zapełniłem gratami poremontowymi, zostawiłem ponownie kartkę z numerem i ostrzeżeniem, że jeśli jeszcze raz mi kłódkę rozwalą, to im flexem tę skrzynkę powycinam. Co robić w tej sytuacji? Mnie skrzynka w piwnicy nie przeszkadza, niech tylko technik umawia się na dostęp i zostanie on mu udostępniony, skoro już "musieli" się zamontować wewnątrz piwnicy. Kontakt z nimi jest bardzo utrudniony, na stronie oferują tylko dostęp przez formularz. Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Gliwice, ul. Szara
AI: Czy zgłaszałeś już tę sprawę do administracji budynku albo wspólnoty mieszkaniowej? Jeśli tak, jaka była ich reakcja?
Administracja budynku twierdzi, iż to nie ich sprawa
AI: Masz może dokumenty potwierdzające, że piwnica jest Twoją własnością i że nie wyrażałeś zgody na montaż tej skrzynki?
Piwnica jest przynależna do lokalu i jest to zawarte w umowie najmu. W sprawie skrzynki nikt się ze mną nie kontaktował, więc nie miałem możliwości wyrazić lub nie wyrazić zgody
AI: Czy zgłaszałeś już tę sprawę do administracji budynku albo wspólnoty mieszkaniowej? Jeśli tak, jaka była ich reakcja?
Administracja budynku twierdzi, iż to nie ich sprawa
AI: Masz może dokumenty potwierdzające, że piwnica jest Twoją własnością i że nie wyrażałeś zgody na montaż tej skrzynki?
Piwnica jest przynależna do lokalu i jest to zawarte w umowie najmu. W sprawie skrzynki nikt się ze mną nie kontaktował, więc nie miałem możliwości wyrazić lub nie wyrazić zgody