Witam, posiada ktoś z was oryginalny firmware do listwy GOSUND P1 ESP8265, CUCO_Z0_V1.1? Niestety, ale na ESP poszło przepięcie i padł.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamp.kaczmarek2 napisał:A jaki tam ESP jest? TYWE2S? Może chip flash dalej żyje i da się z niego odczytać?
p.kaczmarek2 napisał:A jak nie, to możesz spróbować tutaj, ale nie mamy chyba tego wsadu:
https://github.com/openshwprojects/FlashDumps/tree/main/IoT/ESP8266/quote]
Qba... napisał:Wymieniałeś chip/będziesz wymieniał?
Miałem gdzieś oryginalny soft ale na szybko nie znalazłem.
Qba... napisał:Natomiast mam yaml i bin pod ESPHome. Minimalnie zmieniający zachowanie ale nie w zakresie podstawowych funkcjonalności.
Qba... napisał:Tylko te listwy mają problem z zasilaniem. Po jakimś czasie użytkowania zaczynają co jakiś czas na ułamek sekundy się wyłączać. Mam trzecią, wszystkie miały tak samo.
Qba... napisał:Pytanie czy wymiana ESP 8265 załatwi problem z gubieniem zasilania?
badboy23 napisał:Mam to samo, ciekawe czy to, nie przez obaczenie USB max 2/22.5A.
p.kaczmarek2 napisał:Jak naprawić urządzenie smart które świerszczy, piszczy i wydaje dziwne dźwięki?
badboy23 napisał:Miałem awarie w 1 i 2 OB2560CMP. i Mosfet ITD07N65L.
p.kaczmarek2 napisał:Jak naprawić urządzenie smart które świerszczy, piszczy i wydaje dziwne dźwięki?
Ale ten nie "świerszczy, nie piszczy" i wydaje zupełnie niedziwne dźwięki — przekaźnik robi "klik, klik"
p.kaczmarek2 napisał:
To, jak im się to tak grubo sypie, to może szkoda nafty?
badboy23 napisał:Jak coś takiego sprzedają za 10zł nie dziwota, że w listwie zasilanie pada.
badboy23 napisał:Może wymienić na taką