logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Perfecta WRL – jak ustawić czujkę jako wejściową po naciśnięciu przycisku pilota?

Skorupa20 21 Sie 2025 23:39 180 1
REKLAMA
  • #1 21641097
    Skorupa20
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Cześć.
    Mam w centrali Perfecta WRL podłączone 3 czujniki ruchu. Chcę, aby podczas zazbrojenia wszystkie czujniki działały jako natychmiastowe. W momencie, gdy system czuwa, jeśli nacisnę wybrany przycisk na pilocie, to jedna z czujek musi się zmienić na wejściową/wyjściową, tak abym miał np. 10 sekund czasu na rozbrojenie systemu kodem z manipulatora.

Sytuacja następująca: alarm zazbrojony
    - wejście po naciśnięciu przycisku pilota mam 10 sekund na wpisanie kodu i wyłączenie alarmu
    - wejście bez naciśnięcia przycisku pilota alarm wyje od razu

Znajomy ma tak w centrali Perfecta i na pewno da się to zrobić, tylko proszę o podpowiedź jak?
  • REKLAMA
  • #2 21641200
    pch
    Poziom 16  
    Ocena: 168
    Ustaw tą czujkę jako wewnętrzną a przycisk pilota jako wejścia/wyjścia. Naciśnięcie przycisku da czas na wejście dla wybranej czujki. To jest Perfecta więc są pewne konsekwencje. Naciśnięcie pilota jest nieodwracalne i po czasie na wejście, gdy nie będzie rozbrojenia, włączy się alarm.

PC
REKLAMA