logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Parkside robot koszący – aplikacja traci połączenie po ponownym uruchomieniu

koczis_ws 08 Wrz 2025 21:30 1743 2
REKLAMA
  • #1 21657136
    koczis_ws
    Poziom 27  
    Ocena: 390
    Witam serdecznie.
    Nabyłem robot koszący Parkside, zainstalowałem i działa w miarę poprawnie.
    Ale problem pojawił się gdy zainstalowałem aplikacje na komórce. Po wielu bojach udało mi się połączyć ją z robotem. Niestety działo to do wyłączenia. Na drugi dzień już się nie łączyło. Wylogowałem i zalogowałem od nowa i znowu to samo. Czy jest jakiś sposób żeby to działało zawsze?
    A swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni po kiego grzyba potrzebna jest aplikacji lokalizacja, przecież to nie korzysta z GPS.
  • REKLAMA
  • #2 21657897
    koczis_ws
    Poziom 27  
    Teraz jest jeszcze gorzej. Zniknęła gdzieś opcja usunięcia urządzenia, więc nie mogę nic zrobić żeby zainstalować ponownie. :( Nie pomaga wylogowanie, wyinstalowanie aplikacji. Kompletna kiszka.
    POMOCY!!!
  • #3 21691382
    koczis_ws
    Poziom 27  
    No cóż, widzę marne zainteresowanie tematem. :( Ale ja się nie poddałem. Jak to mówią, że prawdziwy mężczyzna patrzy do instrukcji gdy zawiodą wszystkie pomysły. :D I tam wyczytałem jak usunąć urządzenie z aplikacji, a cała reszta mało przydatna. Nie podaje istotnych szczegółów. Podam je tutaj, może komuś się przydadzą.
    Napisano, że aplikacja łączy się z robotem przez Bluetooth, ale po co potrzebne jest Wi-Fi, a tym bardziej GPS? A bez tego się nie da. Żeby sparować urządzenie to smartfon musi być w zasięgu zadeklarowanego Wi-Fi. Mało tego. Logika podpowiada, że parowanie powinno się odbyć gdy urządzenie jest w trybie Standby. Niestety nie. Musi być w trybie koszenia. Ale o tym instrukcja milczy. Po sparowaniu w wykazie urządzeń Bluetooth nie ma tego robota.
    Jeszcze jeden kwiatek. Gdy nie można się połączyć z robotem (obrazek w aplikacji jest wyszarzony i brak reakcji) to jedynym wyjściem jest usunięcie go. I tu niespodzianka, niby nie ma połączenia, ale przy usuwaniu nagle robot się wyłącza i po ponownym włączeniu trzeba od nowa ustawiać dane (język, czas itd)?

Moderowany przez ArturAVS:

3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

REKLAMA