Witam. Potrzebuję wymienić leciwego DWR-118, Huawei E3272 (karta T-Mobile) na coś, co dałoby mi lepsze transfery. Internet potrzebny do pracy. Transfery z routera na laptop po kabelku wynoszą 1–5 Mb/s (w godzinach 8:00–20:00) oraz 5–20 Mb/s (w godzinach 20:00–8:00). Transfery z iPhone'a na laptop przez hotspot: 200–300 Mb/s (niezależnie od godziny). Dziękuję z góry za propozycję. Nie posiadam telefonu z Androidem.
P.S. Szukam czegoś dość taniego (maks. 250 PLN), używać tego będę tylko ja.
Miejscowość Rajszew 05-110. Do nadajnika T-Mobile mam w prostej linii maks. 500 m, niczym nie zasłonięte.
AI: Czy testy prędkości na iPhonie były robione z tą samą kartą SIM, którą używasz w routerze?
Tak.
AI: Czy zależy Ci na routerze stacjonarnym (zasilanie z gniazdka), czy może być też mobilny (na baterię)?
Wolę router stacjonarny (zasilanie z gniazdka).
P.S. Szukam czegoś dość taniego (maks. 250 PLN), używać tego będę tylko ja.
Miejscowość Rajszew 05-110. Do nadajnika T-Mobile mam w prostej linii maks. 500 m, niczym nie zasłonięte.
AI: Czy testy prędkości na iPhonie były robione z tą samą kartą SIM, którą używasz w routerze?
Tak.
AI: Czy zależy Ci na routerze stacjonarnym (zasilanie z gniazdka), czy może być też mobilny (na baterię)?
Wolę router stacjonarny (zasilanie z gniazdka).