logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telefon 4G/5G dualband wytrzyma 8-9h jako router bez przegrzewania?

volvo_turbo 13 Wrz 2025 00:33 423 3
REKLAMA
  • #1 21688526
    volvo_turbo
    Poziom 9  
    Szukam telefonu, który będzie służył jako mobilny router. Niestety mój obecny smartfon mocno nagrzewa się podczas udostępniania internetu.
    Czy znacie jakieś telefony, które wytrzymają 8–9 godzin pracy jako router i nie będą się mocniej nagrzewać? Nie musi być smartfon, może być też jakiś telefon klasyczny, byle miał 4G i dual-band. Oczywiście te 8–9 godzin dziennie to „normalna” praca zdalna, tyle że w różnych lokalizacjach. No i proszę nie proponować firm, które zostały zbanowane przez rząd USA. :)
  • REKLAMA
  • #2 21688660
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Nie lepiej zwykły mobilny router używać, telefon zawsze będzie się grzał gdyż to spore dla niego obciążenie.
  • REKLAMA
  • #3 21694674
    dLogan
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    volvo_turbo napisał:
    Nie musi być smartfon, może być też jakiś telefon klasyczny, byle miał 4G i dual-band.

A pokaż mi jakiegokolwiek zwyklaka z 4G+ i wifi.
    volvo_turbo napisał:
    Czy znacie jakieś telefony, które wytrzymają 8–9 godzin pracy jako router i nie będą się mocniej nagrzewać?

Obstawiałbym każdy średniopółkowy na domyślnych ustawieniach - czyli bez kont, dodatkowych aplikacji, itd. Czyli odpalasz, nie logujesz się na konto google'a i nie wrzucasz dodatkowych aplikacji. Być może coś z custom romem? Z ciekawości - mam wolny egzemplarz więc sprawdzę 'na dniach'.
    tino2003 napisał:
    Nie lepiej zwykły mobilny router używać, telefon zawsze będzie się grzał gdyż to spore dla niego obciążenie.

Oczywiście że lepiej, ale "po co?" XD
  • #4 21707782
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    U mnie w pełni sprawnie pracowały w tej roli POCO X3 Pro, POCO F5, iPhone 13, Redmi K70... generalnie wszystko poza Samsungami jakoś dawało radę. Lokalizacje różne, w tym budynek z BZ z zerowym zasięgiem:-)
REKLAMA