logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5G

KraszBandikut 25 Wrz 2025 17:27 231 3
REKLAMA
  • #1 21700453
    KraszBandikut
    Poziom 1  
    Witam.

Poczytałem trochę tematów z tego forum odnośnie internetu mobilnego. Z racji tego, że w mojej miejscowości jeszcze nie mam światłowodu (infrastruktura w budowie, podobno planowane uruchomienie za rok), to jestem ciekaw, czy da radę coś ugrać więcej na jakimś routerze 4/5G. W domu różnie jest ze stabilnością, a właśnie zależałoby mi na niej. Do tej pory używałem połączenia jedynie na telefonie. Poniżej załączam screeny z netMonster i speed testy. Na co dzień używam T-Mobile.

Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GProszę o pomoc w wyborze odpowiedniego routera 4/5GZrzut ekranu aplikacji NetMonster pokazujący parametry LTE T-Mobile i PlusZrzut ekranu z wynikami speed testu z aplikacji, operator Orange MobileZrzut ekranu z aplikacji NetMonster pokazujący dane sygnału LTE 900 Orange i PlusZrzut ekranu z wynikami testu prędkości internetu mobilnego Orange MobileZrzut ekranu z aplikacji NetMonster z danymi LTE dla sieci Orange i Plus

AI: Ile urządzeń będzie korzystać z internetu w domu i czy są one rozlokowane na większej powierzchni (np. piętra, grube ściany)?
    2 max jednocześnie, najcześciej jedno.
    AI: Jaki budżet planujesz przeznaczyć na zakup routera 4/5G?
    zależy od dostępnych możliwości

Dodano po 51 [minuty]:

Tutaj jeszcze screen z btssearch.
  • REKLAMA
  • #2 21703636
    unkindboy
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    KraszBandikut napisał:
    Do tej pory używałem połączenia jedynie na telefonie.

Telefon odbiera 5G? Jeśli tak, to po co router mobilny?
    Ja sobie dokupiłem drugą kartę do telefonu specjalnie do internetu. W T-Mobile 5G pokazywało u mnie 150 Mbps max, a kupiłem starter w Orange, włożyłem i mam 5G ponad 400 Mbps w tym samym miejscu.
    Router raczej nie polepszy prędkości, no, chyba że masz jakiś starszy telefon.
  • REKLAMA
  • #3 21703997
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5764
    Masz w ogóle pojęcia jakie bzdury wypisujesz?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21704752
    pmazur10
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Dokładnie, co za porównanie w ogóle. Dedykowany router a telefon to dwa różne światy.
REKLAMA