logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC E034 – brama otwiera się po zamknięciu, nie wykrywa przeszkód, co sprawdzić?

adam232620 26 Wrz 2025 12:25 276 1
REKLAMA
  • #1 21701234
    adam232620
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z centralką FAAC E034. Cały montaż przeszedł sprawnie, łącznie z zaprogramowaniem, natomiast po ok. 2 tygodniach został zgłoszony problem. Brama zamyka się, a po chwili znowu otwiera; dopiero po którejś z kolei próbie zamknie się całkowicie. Na drodze nie ma żadnej przeszkody, żeby fotki mogły ją wyłapać. Mam kawałek drogi do tej bramy i chciałbym mieć jakiś punkt zaczepienia, co mam sprawdzić
    AI: Czy na centrali lub pilocie pojawiają się jakieś komunikaty błędów, migające diody albo sygnały dźwiękowe w momencie, gdy brama sama się otwiera?
    Nie
    AI: Czy próbowałeś odłączyć fotokomórki lub przestawić bramę w tryb ręczny, żeby sprawdzić, czy problem nadal występuje?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21702094
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    Dobija do zamknięcia i dopiero otwiera czy zawraca losowo gdzieś pośrodku?
    Tak czy inaczej przydałoby się ją ponownie przyuczyć, a jeśli dobija do zamknięcia - może się "zmiękczyła" , poddaje się siłownikom i włazi na linię fotek?
REKLAMA