Witam. Mam router ZTE MC8531 lub ma też inną nazwę ZTE 5G ULTRA. To router na kartę SIM. Jak podłączę do niego sieciowy net, rozprowadza go, czyli Wi-Fi działa. Włożę kartę, widzi ją, rozpoznaje sieć, ale zasięg jest przekreślony. Router świeci na czerwono. Ustawiałem APN, robiłem resety i przywracałem do ustawień fabrycznych i nic. Router należał do Ukraińca, on korzystał z niego na ukraińskich kartach różnych sieci, czyli nie jest to chyba SIM-lock na sieć. Może być regionalna na dany kraj, że niby działa tylko na karty z Ukrainy? Słaby jestem w te klocki... może ktoś udzielić pomocy? Jak to obejść, co z tym zrobić???
AI: Jakiego dokładnie operatora i jaką kartę SIM (np. Plus, Orange, Play, T-Mobile, typ: prepaid/abonament) wkładałeś do routera? Próbowałeś może kart innych polskich operatorów?
Na Ukrainie są 3 duże sieci, podobno działał na dwóch z nich, między innymi Vodafone w roamingu na terenie Niemiec. Ja chciałbym go używać na polskim Orange, też w roamingu. Na pewno na niemieckim O2 nie chodzi również
AI: Czy ta polska karta SIM działa normalnie w innym telefonie lub routerze – masz pewność, że jest aktywna i ma zasięg?
Moja karta z Orange jest aktywna
AI: Jakiego dokładnie operatora i jaką kartę SIM (np. Plus, Orange, Play, T-Mobile, typ: prepaid/abonament) wkładałeś do routera? Próbowałeś może kart innych polskich operatorów?
Na Ukrainie są 3 duże sieci, podobno działał na dwóch z nich, między innymi Vodafone w roamingu na terenie Niemiec. Ja chciałbym go używać na polskim Orange, też w roamingu. Na pewno na niemieckim O2 nie chodzi również
AI: Czy ta polska karta SIM działa normalnie w innym telefonie lub routerze – masz pewność, że jest aktywna i ma zasięg?
Moja karta z Orange jest aktywna