logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Mi 3 – hulajnoga gaśnie po kilku minutach, BMS miga, błędne wskazania baterii

steampbm2 05 Lis 2025 12:52 249 1
REKLAMA
  • #1 21742271
    steampbm2
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z hulajnogą Xiaomi Mi 3. Na początku się uruchamia, jeździ przez 2-3 minuty. Następnie silnik mi odcina, a jak zatrzyma się do 0, ekran gaśnie. Następnie trzeba podłączać do prądu, bo inaczej nie ruszy. Czy to wina BMS, czy baterii? Napięć na celach nie podaję, bez rozbierania, bo aplikacja też mówi różne rzeczy — na początku, że ma 30%, z kolei na ekraniku pokazuje wszystkie kreski, a na celach jedno ma 3,0 V, a następne już 5,5 V, co, jak wiemy, jest realnie mało możliwe, bo już by mi buchło. XD

EDIT: uruchomiłem hulajnogę i ukazują się następujące diody. Ta niebieska w BMS mruga co sekundę, gdy jest wyłączona, i szybko, gdy jest włączona. Ktoś może wiedzieć, co to oznacza?

(Zdjęcie poglądowe jak ona wygląda)Wnętrze hulajnogi elektrycznej Xiaomi z widoczną elektroniką i świecącymi diodami LEDZbliżenie na kierownicę i ekran hulajnogi Xiaomi Mi 3 z włączonym wyświetlaczem LED
  • REKLAMA
  • #2 21749761
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6698
    Aplikacje pokazują w miarę dobrze, skoro masz odczyty że na 5V, to pewnie zalany bms. A że pewnie masz to już jakiś czas i nic z tym nie robisz to i bateria mogła swoje dostać.
REKLAMA