elktrod napisał: Ja bym poprosił o inwentaryzację instalacji oraz o instrukcję montażową do osprzętu jaki posiada autor
Dalej nie mam instrukcji o jakę prosiłem?
Ale według powyższego postu autora tematu już się coś może zarysować:
Do pierwszej puszki z 9 przewodami gdzie dochodzi zasilanie i odchodzą przewody do opraw oświetlenia montujemy łącznik bazowy wykonawczy MASTER np. z ZIGBEE (Wi-Fi) a pozostałe dwa jak wyczytałem mogą być bez wkładu ZIGBEE (Wi-Fi) czyli zwykłe czyli tylko pełniące rolę korespondencyjną a jeżeli są takie tego producenta to pewnie są tańsze więc po co iść w koszty? Na końcówki przewodów niebieskich pomiędzy trzema łącznikami zakładamy koszulki termokurczliwe brązowe i łączymy je pod TW (TWO WAY) jak ktoś tam wyżej proponował... Przewód żółto-zielony pomiędzy łącznikami możemy zostawić w powietrzu czyli w spokoju czyli możemy na jego końcówki założyć żółto-zielone wago-klemy

skoro łączniki nie posiadają miejsca na ich podłączenie i w ten sposób zostanie spełniony warunek, że nie mogą one być użyte do innego celu jak ktoś tam wyżej napisał i w czym problem?
Pozostaje dla mnie kwestia taka, że nie wiem nadal czy przewody biegną tak jak ja narysowałem i jak się coś kupuje to powinna być instrukcja montażu a ja jej nie mm nadal.... Albowiem:
KarolZarlok napisał: Włącznik Producent: Baron Wkład moduł włącznik dotykowy pojedynczy, schodowy/krzyżowy, kablowy
A skoro moduł wewnętrzny jest kablowy jak autor tematu napisał to nie wiem tak do końca co to jest za moduł i czy wszystkie trzy łączniki autor posiada jednakowe jak wyżej czy też nie i czy ten łącznik może pełnić rolę MASTERA w tym układzie?
Więc autorze tematu wszystko co robisz to robisz na własną odpowiedzialność....