Witam posiadam rower Mifa ładuję go po każdej jeździe zwykle po dość głębokim rozładowaniu dzisiaj przejechałem kawałek podłączyłem go do ładowarki normalnie się ładował ale po około 30 minutach zauważyłem że dioda na ładowarce zapala się na około 2 sekundy na czerwono i na około 4 sekundy na zielono i tak cyklicznie Ładowarkę podłączam przez watomierz gdy dioda pali się na czerwono watomierz pokazuje 90 W a gdy na zielono 1W Podłączyłem ładowarkę do starej zużytej baterii działała normalnie dioda paliła się na czerwono cały czas Nowa bateria ma już 3,5 roku poprzednia po takim czasie uległa już uszkodzeniu W tej baterii wcześnie zauważyłem że kiedy już była prawie naładowana dioda zapalała się na kilka minut na zielono potem znowu na kilka minut na czerwono i już potem cały czas na zielono a teraz zmiany następują cyklicznie co kilka sekund Nie wiem od kiedy bo rower ładuję w piwnicy przez wyłącznik czasowy zwykle nastawiony na 8 godzin i nie nadzoruje ładowania zawsze mam rano baterię naladowaną do pełna dzisiaj też tak było Co może być przyczyną takiego zachowania baterii ? Ładowarka była rok temu uszkodzona wogole się nie włączała wymieniłem kondensatory i do dzisiaj było wszystko w porządku Ruszałem wtyczką ładowarki było bez zmian