logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OpenBeken WB2S BK7231T Galaxy Star Projector Wi-Fi rozłącza się po kilku godzinach

gandi69 29 Lis 2025 11:53 549 9
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21765692
    gandi69
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Mam jeden z tych projektorów galaxy Star i sflashowałem go OpenBekenem (to bk7231T), jednak po kilku godzinach po prostu losowo zrzuca Wi-Fi i nie chce się ponownie połączyć. Lokalizacje i sygnał są doskonałe. Próbowałem różnych wersji oprogramowania układowego, ale bez różnicy - obecnie jestem na najnowszym.
    To nie jest zwykły model opisany na tym forum, to nieco inny model, ale wszystkie są bardzo podobne.
    Chip w środku to wb2s.
  • REKLAMA
  • #2 21766615
    divadiow
    Poziom 38  
    Ocena: 919
    gandi69 napisał:
    Próbowałem różnych wersji firmware, ale bez różnicy

Wersje ALT i non-ALT T? Czy w ogóle nadpisałeś partycję RF? Możesz ją przywrócić z oryginalnego pliku kopii zapasowej oprogramowania układowego, jeśli go wykonałeś.
  • REKLAMA
  • #3 21767582
    gandi69
    Poziom 2  
    Czy możesz wyjaśnić, co oznacza alt i non alt? Po prostu zrobiłem to, co zwykle z łatwym flashowaniem, wybrałem 7231T, pobrałem najnowszą wersję i sflashowałem w ten sposób, nigdy tak naprawdę nie miałem problemu na żadnym z ponad 50 urządzeń, które teraz zrobiłem, które są openbeken.
    W rzeczywistości zmieniłem chip na inny, który pochodził z innego urządzenia - ten sam problem.
    Mógłbym przywrócić kopię zapasową, ale tak naprawdę nie chcę na niej firmware'u Tuya (nie był zbyt dobry).
  • #4 21767607
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12947
    Czy korzystasz z PowerSave 1? Czy twój MAC kończy się na 00 00?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21767610
    gandi69
    Poziom 2  
    Uruchomiłem powersave 1 na tym i starym chipie, ale nie było żadnej różnicy. Adres MAC kończy się na 64:53

Światło może być włączone i uruchomione, a po prostu wyłączy się i straci łączność. Podobnie, jeśli siedzi bezczynnie, łączność może po prostu "zniknąć". Zasilanie to usb c na tych działających z ładowarki Apple (z którą został dostarczony). Nie testowałem go jeszcze z innym źródłem zasilania, ale wątpię, żeby to było to? Ładowarki Apple są zwykle wystarczające dla większości urządzeń o niskim poborze mocy. Oczywiście nic w dziennikach nie widzę, ale są one czyszczone po ponownym uruchomieniu.
    To urządzenie jest rodzajem z przełącznikiem do uruchamiania go w trybie "wifi" lub jako głupie urządzenie - różne przyciski działają w tym trybie, ale nie przez Wi-Fi (i nie działałyby również w oprogramowaniu Tuya), więc chociaż jest podobny w zasadzie do bardziej powszechnego projektora Immver w działaniu jest zupełnie inny - silnik porusza tylko efekt mgławicowy LED i nie można go wyłączyć niezależnie, ani lasera przynajmniej w trybie Wi-Fi.
    Tak wygląda to urządzenie. Mógłbym kupić inny typ, ponieważ są one kieszonkowe, ale chciałbym to naprawić, jeśli uda mi się dotrzeć do sedna problemów. Myślałem nawet o wymianie na bardziej tradycyjny esp, ale układ połączeń na płytce na to nie pozwala.

Projektor gwiazd z przezroczystą kopułą i przyciskami sterującymi na górze
  • #6 21768166
    gandi69
    Poziom 2  
    Próbowałem podłączyć go do ładowarki Apple iPada, aby sprawdzić, czy może dostarczyć więcej energii - nadal występuje ten sam problem. Być może jest to gdzieś wbudowane w urządzenie? Kilka godzin całkowitego wyłączenia. Wydaje się trochę głupie jak na urządzenie z obsługą Wi-Fi
  • REKLAMA
  • #7 21770419
    gandi69
    Poziom 2  
    Zmieniłem teraz chip na esp12f Tasmota ze zwykłego wb2l z odrobiną hacky okablowania. Zobaczymy, czy to wyleczy.
    Załączniki:
    • OpenBeken WB2S BK7231T Galaxy Star Projector Wi-Fi rozłącza się po kilku godzinach IMG_4774.jpeg (1.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 21771685
    gandi69
    Poziom 2  
    Wygląda na to, że jest to coś na stałe podłączonego do płyty, do której podłącza się esp. 4 godziny i się wyłącza.
  • REKLAMA
  • #9 21771951
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12947
    Więc rozłącza się również na ESP?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 21771960
    gandi69
    Poziom 2  
    Urządzenie całkowicie wyłącza zasilanie z USB po 4 godzinach, więc dotyczy to esp i diod LED itp.
    Nie jest to udokumentowane na pudełku / instrukcji obsługi poza stwierdzeniem "automatycznego" timera, ale niektórzy ludzie online z podobnymi jednostkami narzekają, że ich jednostki mają to wyłączenie, nawet przy standardowym oprogramowaniu układowym Tuya. Osobiście uważam, że jest to powód, dla którego są one tak tanie - sprzęt prawdopodobnie nie radzi sobie z zasilaniem przez dłuższy czas. Droższe projektory "Genio" w kształcie pastylki wydają się nie mieć tego wyłącznika czasowego i będą po prostu działać w razie potrzeby.
    Dla mnie to nauczka na przyszłość: te urządzenia, choć podobne pod pewnymi względami, znacznie różnią się pod innymi.
REKLAMA