Wcześniej wszystko działało tylko błąd był egr podczas odczytu sterownika na stole padł zamówiłem uzywany skopiowałem eeprom i tak się dzieje że podczas postoju glubi sygnał i brak reakcji na gaz dopiero jak odpalę ponownie auto pedal gazu działa.
Ja rozumiem ale to trzeba dalej zdiagnozować. Na ten moment nie wiadomo co jest. Jesteś pewny że nie ma sygnału pedału czy tylko nie ma reakcji na zmianę sygnału? Bo to dwie różne sytuacje. Wrzuć tu na forum nalepkę ze starego ECU i z nowego.
Tylko ze jak wywali ten sygnał to traci komunikację że sterownikiem silnika i nie da się nawet polaczyc że sterownikiem dopiero po ponownym odpaleniu wraca komunikacja
Volvo S40 2.0 HDi z 2005 roku doświadcza problemu z zanikiem sygnału z pedału gazu podczas postoju po uruchomieniu silnika. Po restarcie pojazdu sygnał z pedału gazu wraca do normy. Dołączony skan błędów wskazuje na możliwe problemy z układem elektronicznym sterującym pedałem gazu lub zasilaniem czujników. Dyskusja sugeruje sprawdzenie połączeń elektrycznych, stanu czujnika pedału gazu (potencjometr lub czujnik Hallotronowy), a także ewentualne błędy w module sterującym silnika (ECU). Zalecane jest również zweryfikowanie stabilności napięcia zasilania oraz diagnostyka pod kątem błędów komunikacji CAN lub uszkodzeń przewodów. Problem może wynikać z chwilowych zakłóceń lub zużycia elementów elektronicznych odpowiedzialnych za odczyt sygnału z pedału gazu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.