Dzień dobry! Dostałem do naprawy zmywarkę Bosch SPV50E00EU/14 i niestety naprawa mnie przerosła. Miga słynny ,,kranik". Sprawdziłem a nawet podstawiłem elektrozawór. Elektrozawory od płaszcza wodnego jak i pojemnika na sól sprawne(sprawdziłem poza układem) Sprawdziłem pompkę spustową- sprawna. Wąż spustowy jak i komora czyste. Pompa myjąca miała luzy na panewkach więc kupiłem i zamontowałem nowe panewki-bez zmian., grzałka sprawna. W misie pod spodem nie było wody(szczelna). Pompkę spustową jak i myjącą wymontowałem i na kablach położyłem obok. Po załączeniu zmywarki obie robią po kilka obrotów i się zatrzymują. Po chwili miga kranik. Sprawdziłem wyłączni antyzalaniowy- jest ok. Podmieniłem kontaktron w przepływomierzu-b.z. Pozostaje elektronika. Wizualnie wygląda na sprawną. Sprawdziłem na miernik triaki wszystkie wydają się być sprawne. Może ktoś z Koleżeństwa coś podpowie co mogło się uszkodzić. Dodam tylko, że zmywarka już wcześniej szwankowała sygnalizując ,,kranik" ale kilkukrotne załączenie i wyłączenie dawało pozytywny efekt w postaci uruchomienia. Jeżeli wystartowała to program dokończyła i wszystko było ok. Do następnego uruchomienia. Teraz niestety żadne kombinacje nie pomagają. Dodam, że nie sygnalizuje żadnego błędu. Byłbym wdzięczny za każdą sugestię. Pozdrawiam.