Witam, czy jakiś z szanownych kolegów byłby w stanie mi pomóc? Chciałbym zrobić wzmacniacz audio lub coś a la efekt gitarowy i potrzebuję wiedzieć, jak elementy typu rezystor, kondensator wpływają na ten sygnał. Może ktoś z was będzie w stanie odpowiedzieć mi na moje pytanie na wiadomość prywatną, bądź może ktoś zna jakieś fajne strony/programy do "symulacji" układów, ponieważ nie posiadam tak wiele sprzętu w domu. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!
AI: Czy masz już jakiś konkretny schemat lub pomysł na efekt/wzmacniacz, który chciałbyś zbudować, czy dopiero szukasz inspiracji?
Szukam inspiracji i chcę spróbować swoich sił we własnym stworzeniu takiego układu.
AI: Jaki jest Twój poziom znajomości elektroniki – czy dopiero zaczynasz, czy masz już jakieś doświadczenie z budową układów?
Mam już jakieś doświadczenie (chodzę do szkoły technicznej, profil: technik elektronik).
AI: Czy masz już jakiś konkretny schemat lub pomysł na efekt/wzmacniacz, który chciałbyś zbudować, czy dopiero szukasz inspiracji?
Szukam inspiracji i chcę spróbować swoich sił we własnym stworzeniu takiego układu.
AI: Jaki jest Twój poziom znajomości elektroniki – czy dopiero zaczynasz, czy masz już jakieś doświadczenie z budową układów?
Mam już jakieś doświadczenie (chodzę do szkoły technicznej, profil: technik elektronik).