No i limit km🚙
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAleksander_01 napisał:Miałem już 3 auta w leasingu ale żadnych blokad od strony km, obowiązkowych przeglądów itp nie było. Gdyby mi narzucali swoje "widzimisie" to.....zmieniłbym leasingodawcę.
Chyba pomyliłeś się z wynajmem długoterminowym, tam nawet nie możesz go zarysować, tzn możesz ale będzie to nieopłacalne.
hindoos napisał:Jak kupowałem auto to różnica między nowym a 3 letnim to było jakieś 5% chociaż wtedy inflacja bardziej szalała.
Mastertech napisał:No niestety teraz w leasingu jak najbardziej masz limit km.
Dlatego auta z salonu PL teraz tak mało jeżdżą. Cofanie liczników jest zabronione i karane więc montuje się moduły które zatrzymują zliczanie co jak na razie jest całkowicie legalne.
SP5IT napisał:10 miesięcy temu brałem samochód w lizing i nie mam żadnego limitu,
andrzej lukaszewicz napisał:Trzeba było wtedy sprawdzić ile kosztuje nowy, wiedziałbyś dokładnie ile realnie spadła cena auta , a nie kwotowo.
SP5IT napisał:nie mam żadnego limitu, czarnych skrzynek itp.
karolark napisał:Dlatego dla mnie to wada, wolę albo gotówkę albo kredyt
Aleksander_01 napisał:Chyba pomyliłeś się z wynajmem długoterminowym, tam nawet nie możesz go zarysować, tzn możesz ale będzie to nieopłacalne.
syselpl napisał:odbierając auto o 13, o 19 było już rozbite i nigdy nie poniosłem konsekwencji.
syselpl napisał:Ogólnie z tego co tu większość wypisuje na temat najmu i leasingu to gadanie zasłyszane od kogoś.
Mastertech napisał:Kupić roczny samochód oszczędzając 5% jego wartości to bezsens,
Aleksander_01 napisał:Na Vacie aby być musisz osiągać przychód 200 000 zł rocznie
Aleksander_01 napisał:Mastertech napisał:Kupić roczny samochód oszczędzając 5% jego wartości to bezsens,
Czy sobie tutaj ktoś robi jaja, roczny samochód za 5% mniej, to przecież czysta strata, a duży zysk dla sprzedającego.
syselpl napisał:że odkąd jestem na vacie
Mastertech napisał:Proszę podaj który to leasingodawca w 2026 nie stosuje limitu km, Arval, mLeasing VWLeasing czy ktoś inny ?
Mastertech napisał:Kupić roczny samochód oszczędzając 5% jego wartości to bezsens, niby skąd takie auto znalazło się na rynku wtórnym skoro wynajmy czy leasingi to 3 latka minimum trwają. To będzie autko po dzwonie które nie warte jest nawet połowy ceny auta nowego.
Aleksander_01 napisał:Na Vacie aby być musisz osiągać przychód 200 000 zł rocznie, czyli bardzo niewiele. Wyczuwam że jesteś fantastą i tak piszesz aby pisać.
Aleksander_01 napisał:Ta Twoja opowieść że o 13 odebrany a o 19 rozbity to gadka niczym tych od ubezpieczeń - "panie, w sobotę gość się ubezpieczył a w poniedziałek żona wzięła masę kasy", i na taką płytką gadkę łapią naiwniaków którzy nie wiedzą co oznacza słowo karencja.
syselpl napisał:Aleksander_01 napisał:Na Vacie aby być musisz osiągać przychód 200 000 zł rocznie, czyli bardzo niewiele. Wyczuwam że jesteś fantastą i tak piszesz aby pisać.
Gorszych głupot nie czytałem.
Jeżeli przekroczysz ten przychód/dochód to obowiązkowo wchodzisz na vat więc nie pisz głupot.
syselpl napisał:ale życzę Ci abyś też mógł się obudzić rano i wpaść na pomysł, że idziesz po południu do salonu wybrać sobie auto, którym w ciągu tygodnia wyjedziesz. Nawet w leasingu.
Kantylena napisał:nie rezygnowałbym ze skrzyni automatycznej