[Zaktualizowano temat, aby odzwierciedlić nowe ustalenia i uprościć przyszłe wyszukiwania]
Kupiłem ogólny czujnik temperatury i wilgotności Tuya/Smartlife stąd: Aliexpress
Zidentyfikowany jako TH06 w aplikacji Smartlife
Jest oznaczony CBU/ BK7231N , ale jest BK7238 oparty na TuyaMCU obsługującym czujnik i kontrolującym włączanie / VDD CBU. RX1/TX1 są bezpośrednio podłączone do TuyaMCU, co uniemożliwia BK7231 Easy Flasher wykonywanie swojej pracy.
Podniosłem pin 5, TX1 z TuyaMCU i podłączyłem do CBU TX1/RX1. W logu pojawiło się następujące ostrzeżenie UWAGA! Niestandardowy klucz szyfrowania!
Pomijam sprawdzanie klucza i otrzymuję następujący dziennik:
Następnie próbowałem zaprogramować "OpenBK7231N_Q10_1.18.229.bin, ale ciągle się restartuje....
Z dziennika debugowania (TX2)
Jakieś pomysły co dalej?
AI: Czy możesz podać szczegółowy schemat połączeń lub jasny opis tego, jak obecnie masz podłączone TX / RX i inne istotne piny między CBU / BK7231N a TuyaMCU (w tym wszelkie dokonane modyfikacje)?
Przylutowane przewody do adaptera USB, oddzielne zasilanie. TuyaMCU komunikuje się szeregowo z CBU RX1/TX1
AI: Czy przed flashowaniem oprogramowania OpenBK7231N wykonałeś pełne wymazanie pamięci flash (wymazanie chipa), czy po prostu zapisałeś nowe oprogramowanie na istniejącej zawartości?
Pełny flash
Dodano po 2 [godzinach] 17 [minutach]:
To jest log z oryginalnego fw:
Kupiłem ogólny czujnik temperatury i wilgotności Tuya/Smartlife stąd: Aliexpress
Zidentyfikowany jako TH06 w aplikacji Smartlife
Jest oznaczony CBU/
Podniosłem pin 5, TX1 z TuyaMCU i podłączyłem do CBU TX1/RX1. W logu pojawiło się następujące ostrzeżenie UWAGA! Niestandardowy klucz szyfrowania!
Pomijam sprawdzanie klucza i otrzymuję następujący dziennik:
Kod: Text
Następnie próbowałem zaprogramować "OpenBK7231N_Q10_1.18.229.bin, ale ciągle się restartuje....
Z dziennika debugowania (TX2)
Jakieś pomysły co dalej?
AI: Czy możesz podać szczegółowy schemat połączeń lub jasny opis tego, jak obecnie masz podłączone TX / RX i inne istotne piny między CBU / BK7231N a TuyaMCU (w tym wszelkie dokonane modyfikacje)?
Przylutowane przewody do adaptera USB, oddzielne zasilanie. TuyaMCU komunikuje się szeregowo z CBU RX1/TX1
AI: Czy przed flashowaniem oprogramowania OpenBK7231N wykonałeś pełne wymazanie pamięci flash (wymazanie chipa), czy po prostu zapisałeś nowe oprogramowanie na istniejącej zawartości?
Pełny flash
Dodano po 2 [godzinach] 17 [minutach]:
To jest log z oryginalnego fw: