logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kukiring G2 Max – nie uruchamia się, szukam schematu napięć i serwisanta

mfireb 01 Sty 2026 19:45 582 4
REKLAMA
  • #1 21795799
    mfireb
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich, posiadam Kukiring g2 max, która jest martwa nie uruchamia się, podmieniany był sterownik oraz wyświetlacz bez rezultatu, jedynie akumulator jest ok. chciałem zapytać czy jest może tu jakiś serwisant ewentualnie osoba która ma schemat jakie powinny być napięcia na poszczególnych wyjściach aby się uruchomiła i ożywiła
  • REKLAMA
  • #2 21795958
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 234
    Schemat do kukirina powiadasz. Powodzenia.
    Od akumulatora bym zaczął bo to najcześciej pada a sprawdzenie go jest najprostsze.
    Jeśli zmieniłeś już sterownik i wyświetlacz a twierdzisz że akumulator sprawny to już ci tylko przewód został i sam przycisk włącznika.
    Z tego co pamiętam to w liczniku sygnały są opisane. Powinien tam dochodzić sygnał z baterii. Jak jest to wyświetlacz tez powinien się włączyć o ile jest sprawny.
    Zacznij coś mierzyć i napisz tu coś więcej.
  • REKLAMA
  • #3 21796310
    mfireb
    Poziom 11  
    Witam
    napięcie na akumulatorze 53,50v
    wyjście na czerwonym przewodzie ze sterownika także 53,50v
    zasilanie stacyjni około 8,80v i takie samo wychodzi na wyświetlacz
    stacyjna i włącznik sprawdzane na zwarcie
    nie właśnie jaki powinien być prąd na włączniku,
    czy te połączenia kablowe są rozbieralne
  • REKLAMA
  • #4 21856241
    xtheo
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Stacyjkę sobie omiń, łącząc przewody w niej zawarte (połączone - stacyjka odpalona). Z ogniwa napięcie wpada w kontroler i z niego idzie na wyświetlacz. Wyświetlacz po naciśnięciu włączania powinien to napięcie ogniwa (te Twoje 53 V) puścić z powrotem na kontroler, na pin odpowiedzialny za uruchamianie całego zestawu. Nie miałem Kukirina na blacie, ale to masówka, a one wszystkie działają na tej samej zasadzie.
    Miernik w dłoń i lecisz. Jak mi pokażesz płytkę wyświetlacza, to Ci napiszę, gdzie co powinno się pojawiać. Jednak na ślepo, znając opisy skośnych, powiem - BA > stały plus baterii, ACC - rozruch zestawu.
  • #5 21856940
    mfireb
    Poziom 11  
    podmieniałem stacyjkę, wyświetlacz na nowe, ale bez rezultat, ponieważ najprawdopodobniej hulajnoga została zalana podczas mycia, mam także drugi sterownik, jedynie wyświetlacza nie rozbierłem
REKLAMA