Witajcie. Często mam wyjazdy służbowe (nie zawsze w te same miejsca) i potrzebuję jakiś router. Najlepiej by było, gdyby był jakiś mobilny z baterią lub zasilaniem po USB, aby móc go zasilić z powerbanka (w większości miejsc mam stały prąd, ale nie zawsze). Nie znam się praktycznie na tych rzeczach, a chciałbym mieć sprzęt porządniejszy, który nie ma problemów z przegrzewaniem, jak te tanie śmieci. Czasami zdarza się, że przebywam w kontenerach mieszkalnych, w których w środku zasięg jest tłumiony przez izolację termiczną, więc dobrze by było mieć w nim jakieś gniazdo antenowe, bo wywalać go przez okno w jakimś woreczku strunowym to nie wiem, czy dobry pomysł. Próbowałem szukać jakichś ciekawych routerów, ale tak jak pisałem wyżej, nie znam się za bardzo. Czy 5G czy LTE - jest mi to obojętne. Ma działać i żeby nie było z nim problemów. Ale też, aby z prędkościami nie było problemów (tak wiem, że to zależne od lokalizacji). Budżet wiadomo, im mniej, tym lepiej, ale jak będzie do 1000, to też dam.
Korzystam z Orange Flex, więc mam drugą kartę tylko pod internet; w tej chwili radzę sobie tak, że mam drugi telefon (OnePlus 6T), ale nie osiąga on zbyt dużych prędkości. Mogę porobić testy, jak potrzeba, w lokalizacji, w której teraz jestem - może coś to da, tylko bym prosił o wytłumaczenie, co gdzie włączyć.
Jeśli dobrego takiego mobilnego zestawu nie ma, to też mogę rozważyć coś niemobilnego.
Korzystam z Orange Flex, więc mam drugą kartę tylko pod internet; w tej chwili radzę sobie tak, że mam drugi telefon (OnePlus 6T), ale nie osiąga on zbyt dużych prędkości. Mogę porobić testy, jak potrzeba, w lokalizacji, w której teraz jestem - może coś to da, tylko bym prosił o wytłumaczenie, co gdzie włączyć.
Jeśli dobrego takiego mobilnego zestawu nie ma, to też mogę rozważyć coś niemobilnego.